Hopp til hovedinnholdet

Jeg er fortsatt lei meg siden det ikke funket med jenta jeg var forelsket i

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg har litt vanskeligheter for å få meg noen jente venner, jeg har jo grei kontakt med noen, men selv om. Jeg er lei meg fordi alle andre blir kjent med andre og de får seg Dame. Jeg hadde et lite forhold på gang før men det funket ikke så jeg og hun ble ikke venner igjen etter det. Det er til og med flere måneder siden jeg likte henne sikkelig, jeg klarte ikke slutte å tenke på henne. Og nå som jeg ikke har møtt henne på flere uker så er jeg sykt lei meg fortsatt. Jeg trodde følelsene mine hadde gått over. Plis kan jeg få noen råd. Takk

Besvart 09.05.2019 16:55
 

Svar
Hei!

Det er vondt å ha kjærlighetssorg. Uansett om man var kjærester eller ikke, eller hva som hva årsaken til at det ikke funket. Det er vondt å bli avvist eller å ikke få den man aller helst vil ha.

Det er umulig å si hvor lenge man har kjærlighetssorg. For noen kan det gå fort over, for andre kan det ta årevis. Men det er viktig å ta seg tid til å bearbeide følelsene. Det er lov å ha det vondt og det er ingen som kan si når man ikke kan ha kjærlighetssorg lenger.

Nå som du har det vondt er det fint å ta ekstra vare på deg selv. Bruk tid på ting som gjør deg glad og som gir deg energi. Vær sammen med mennesker du er glad i og som du har det bra med.

Jeg forstår at du blir lei deg når ditt inntrykk er at alle andre har jentevenner og får seg dame. Men jeg er helt sikker på at din tid også kommer :) Dine tanker rundt det at ikke du har så mange jentevenner gjør kanskje at du blir veldig bevisst og fokusert på at du ikke har mange jentevenner eller ei dame.

De aller fleste 14 åringer har ikke kjæreste/dame. Det kan være en god tanke å tenke når du blir fortvilet.

For å få seg venner, både jente - og guttevenner synes jeg det er viktig at man er seg selv. Vis andre hvem du er og ikke prøv å være annerledes. For eksempel vil nok en del gutter gjøre og si både rare og dumme ting for å imponere jenter. Det er sjeldent lurt. Jenter liker snille og gode gutter som gir dem positiv oppmerksomhet. Det kan du tenke på når du vil bli kjent med jenter.

Jeg håper dette var til hjelp for deg!

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer

Å ikke ha kjæreste

ikke kjæreste (colourbox.com)

For mange er det rett og slett ikke rett å ha kjæreste. Kanskje er det bare ikke rett tidspunkt, kanskje har man ikke tid, eller kanskje man bare liker friheten med å være singel!?

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Ung.nos flørteskole

Kyss bak en ballong (colourbox.com)

Forelsket? Frustrert? I denne artikkelen gir vi deg gode flørtetips som kanskje kan hjelpe deg med å kapre drømmegutten eller -jenta.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse