Hopp til hovedinnholdet

Jeg vet ikke om jeg skal være sammen med en som liker meg eller ikke

Jente 15 år
 

Spørsmål

Viste ikke hvilket tema jeg skulle ta så tok dette. Det er en gutt som har mast lemge på at han vil være med meg. Han har spurte om vi skal finne på noe mangw ganger men finner alltid på unnskyldninger. Jeg har litt lyst å være med han, han er et år eldre en meg å jeg føler at om jeg er med han vil alle syns dette er rart. inkludert bestevenninnen min. jeg føler hun dømmer meg men hun gjør nok ikke det. har vært med han noen ganger før da endte det opp med litt kyssing. hva burde jeg gjlre?? er redd for å bli dømt av folkene rundt meg inkludert bestevenninnen min, føler alle syns det er rart. håper på raskt svar da jeg ikke vet om keg skal være med han eller ikke og hva jeg burde gjøre trenger råd.

Besvart 05.06.2019 12:01
 

Svar
Hei!

Så spennende å ha en som liker deg og gjerne vil være sammen med deg! Det å kjenne at noen liker en kan være både godt og forvirrende og det er ikke alltid lett å håndtere det.

Aller først vil jeg jo si at hvem du liker og hvem du skal være sammen med er din sak! Det skal ikke ha noe å bety hva andre tenker om det. Når det er sagt er det helt vanlig at ungdom tenker mye på hva andre mener og tror om ting.

Du skriver at du er redd for at venninnen din dømmer deg hvis du velger å bli sammen med denne gutten. Hva skal hun dømme? Er det noe spesielt med denne gutten som gjør at du ikke burde være sammen med han? Hva er det han gjør eller sier som gjør at du tenker at alle rundt deg vil dømme deg?

Jeg tror kanskje det er din usikkerhet rundt dette som gjør at du tviler. Kanskje er du redd for å åpne deg for han? Kanskje er du redd for å bli såret? Eller kanskje er du redd for at du ikke klarer å ha de samme følelsene for han som han har for deg?

Bruk litt tid på å finne ut hva du føler for denne gutten. Tenker du mye på han når du ikke ser han? Har du lyst til å bli bedre kjent? Ikke bli sammen med han bare fordi han maser om det. Hvis du ikke har følelser for han blir det ikke et godt forhold, verken for deg eller han.

Jeg vet ikke om dette hjalp deg noe, men jeg tenker at det viktigste du kan gjøre her er å kjenne etter hva DU vil!

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik er du en god venn!

To kamerater på en benk (colourbox.com)

Det er viktig å lære seg å være en god venn. Ikke bare når vennene dine har det vanskelig og trenger deg litt ekstra mye, men også i hverdagen.

Artikkelen er skrevet av ungdomsjournalist

Les mer

20 tegn på at han/hun liker deg

Forelsket jente (colourbox.com)

Mange opplever stadig følelsen av å være hodestups forelsket, og at det ikke er noe man ønsker mer enn at den du er forelsket i skal føle det samme for deg! Men hvordan vet du om en person liker deg eller ikke?

Av Signe, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse