Hopp til hovedinnholdet

Jeg er utslitt over tanker om kroppen jeg ønsker å forandre.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg har planer om å slutte å spise middag for å gå ned i vekt. I over 2 år har jeg prøve å gå ned i vekt men har aldri blitt vellykket. Jeg har klart p gå ned 2 kg på 1 uke, også gå opp 3 kg uken etter når jeg spiser normalt igjen. Jeg har et stort kjendischrus på en fotballspiller og han har nylig begynt å følge en jente som har den «perfekte» kroppen, hun er nydelig. Han liker alle bildene hennes og confidence går rett ned og jeg får et «sammenbrudd» hvor jeg er kjempe deppa i flere dager og hater meg selv. Jeg vil se like bra ut som henne slik at han kanskje legger merke til meg (ikke ta dette feil, jeg vet det er lite sansynelig). Jeg er 14 og veier 72,5 -har vært overvektig hele livet. Psyken min er utslitt over hvor mye jeg tenker på han og kroppen min som jeg ønsker å forandre. Jeg trenger virkelig hjelp.

SVAR

Besvart 30.04.2020 16:49:51
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Vær stolt av den kroppen du har!

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

 

Les mer
attach_file

Få hjelp om du strever med vekten

Ikke gå alene med din bekymring for vekten. Få hjelp hos helsesykepleier eller fastlege.

 

Les mer
attach_file

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere?

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle