Hopp til hovedinnholdet

Jeg får ikke ha kjæreste!

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Foreldrene mine er veldig religiøse muslimer. Og jeg får får ikke lov til å få meg kjæreste får jeg bli over 19 år. Jeg har heller ikke lov til å bli sammen med norske gutter. Jeg synes det er litt urettferdig. Før tenkte jeg ikke på det. Men nå føler jeg at foreldrene mine bare vil skjerme meg for alt. Jeg er veldig forelsket i en gutt i klassen, men jeg kan ikke bli sammen med ham. Jeg har et stort dilemma foran meg. Bli sammen med gutten og bli utstøtt av familien, eller respektere kravet og kanskje ikke bli lykkelig. Jeg tenker på dette hver dag, og gråter noen ganger. Ikke bare pågrunn av det. Fordi foreldrene mine er veldig trangsynte. Jeg får ikke gå i klærne jeg vil og jeg må få gode karakterer på skolen. Har dere noen tips?

SVAR

Besvart 20.05.2020 14:10:29
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Får du lov til å ha kjæreste?

De fleste unge i Norge har lov å ha kjæreste. Det er imidlertid mange unge som opplever at familien eller miljøet setter begrensninger når det kommer til det å ha kjæreste.

 

Les mer
attach_file

Lever du mellom to kulturer?

Mange ungdommer opplever det som vanskelig å forholde seg til foreldrenes forventninger. De vil ikke skuffe dem de er glad i, men ønsker samtidig å ta egne valg i livet. Kjenner du deg igjen?

 

Les mer
attach_file

Utsettes du for sosial kontroll?

Bestemmer dine foreldre over fritiden din? Kontrollerer de din mobil og PC? Bestemmer de hvilke klær du kan bruke? Er det så sterk kontroll at du ikke får hverdagen din til å fungere med venner, lekser, fritidsaktiviteter og lignende?

 

Les mer
account_circle