Hopp til hovedinnholdet

Jeg er ei jente på 14 år, og elsker og skrive bøker...

Jente 14 år
 

Spørsmål
Jeg er ei jente på 14 år, og elsker og skrive bøker... Nå skriver jeg om meg og typen min, den boka jeg skriver nå, handler om at jeg får Kreft, og prøver og kjempe mot det! Men klarer det ikke, så jeg dør i boka! Også har jeg en type på 12 år... Han har egentlig ingenting med det jeg lurer om å gjøre... vel... Det jeg lurer på er, at om jeg virkelig hadde fått Kreft, også hadde jeg dødd på sykehuset, hadde det vært slutt mellom oss da, eller hadde vi fortsatt vært sammen? I boka, så rekker ingen av oss og slå opp, og han glemmer jo aldri "Janina!", som jeg heter... Også vet jeg ikke helt om han er sammen med meg i boka, selv om jeg er død der... Om f.eks han hadde fått Kreft, og dødd, også hadde ingen av oss slått opp før han hadde dødd, hadde vi fortsatt vært sammen da? -- Også et annet spm... Jeg er snart 15, og han typen min, han er 12, har alderen noe og si? Eller ikke? Jeg har hørt at når man er sammens med en som er mer enn 2 år eldre/yngre, så er det galt, er det??? Jeg har også vært sammens med en på 18 da jeg var 14, som det ble oppgjør mellom, og jeg vet at det er litt gammelt, men har det noe og gjøre at han er 12 og jeg snart 15? Håper på svar... Klem fra Janina
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!


Så flott at du liker å skrive! Det kan du ha glede av hele livet, dessuten er det å skrive en fin måte å jobbe med både hyggelige og vanskelige opplevelser på. Håper noen rundt deg får gleden av å lese det du skrver også!

Du spør om man fortsatt er sammen når den ene parten i et forhold dør. Mitt svar på det er nei. Samtidig er dette vanskelig, fordi den som er igjen ønsker jo ikke at det skal bli slutt, og er glad i den som er død. Vanligvis vil det derfor gå en stund før den som har mistet kjæresten sin er klar for et nytt forhold.

Hvis du og typen din har det fint sammen, er det ingenting i veien for at dere kan fortsette med det selv om han er 12 og du er 15. Det er vanskeligere når en på 14 er sammen med en på 18 år. Ofte har man da ganske ulike behov og er på forskjellige stadier i livet. Det er dessuten noe som heter den seksuelle lavalder. Dette er en lov som er laget for å beskytte de under 16 år mot å bli utnyttet eller misbrukt av de som er eldre. Du kan lese mer om dette under svaret.

Lykke til med boken!


Vennlig hilsen helsesøster.
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex og aldersgrenser

sex - illustrasjon

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Denne aldersgrensen er satt for å sikre at voksne ikke skal ha sex med personer under 16 år, og for at barn og ungdom ikke skal debutere seksuelt før de er klare for det psykisk og fysisk.

Les mer

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse


Quiz: Hva vet du om vold?

Hvilke voldtekter er de vanligste?