Hopp til hovedinnholdet

Jente, 19 år, lurer på om hun er forelsket i bestevenninnen. Bestevenninnen har også vært forelsket i henne, men er ikke det lenger. Skal hun si noe til venninnen? Eller ikke?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei, jeg kan begynne med å si at jeg er skeiv. jeg har ikke vært med ei jente enda, men jeg vet jeg liker dem, og det er ikke det jeg skal snakke om egentlig... Jeg har blitt kjent med verdens beste jente for 2 år siden, jeg har aldri hatt en så god venn, og jeg vet vi kommmer til å være venner ... for alltid. Ja, virkelig. Vi er så nærme, hun stod ved meg under all mobbinga, selv om vi nettopp hadde blitt kjent. Jeg elsker henne så mye. Som en bestevenn. Men, jeg har tenkt tanken før, hva om hun var og skeiv? Og for en stund siden fant jeg ut hun hadde vært forelsket i meg, og hun er panseksuell, så, hun er skeiv da altså. Og når klarer jeg ikke å slippe den tanken. Jeg vet vi hadde vært kjempebra som kjærester, og hvis ikke, hadde det ikke ødelagt vennskapet vårt. det er ejg ikke redd for. Men akkurat nå er hun forelsket i en gutt, og jeg vet ikke helt sikkert om jeg har sånne følelser for henne en gang... Men jeg besøkte henne nettopp, hun går på skole en annen plass. Og hele helga ville jeg kysse henne. og den siste natta lå vi i samme seng, og holdt rundt hverandre og holdt hender osv. det var veldig fint... Og jeg kunne tenkt meg å ha det sånn for alltid... Jeg vet ikke om jeg greier å ha sex med henne eller noe. Jeg er generellt usikker på det uansett. men, så er det jo første ganga og alt. Jeg vet jeg ikke vil ha sex med gutter, og ja jeg har prøvd. Bare for å få det klart. men.... er man forelsket, av bare dette? Eller er det mer bestevenner. Jeg aner ikke. Jeg vil ikke si noe før jeg er sikker, men jeg tror jeg aldri blir sikker. Og jeg vil ikke forvirre henne nå som hun er forelsket i han andre. Burde jeg si noe?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er dessverre ikke så lett å sortere følelsene sine alltid!!!

 

Når du spør om du skal si noe eller ikke, er jeg litt enig i argumentene dine om at kanskje det er dumt nå som hun er forelsket i en annen. På den annen side, dersom hun er forelsket i en annen, skal det vel kanskje litt til at det forandrer seg bare fordi du sier du er forelsket i henne. Ihvertfall dersom det er en "ordentlig" forelskelse ovenfor denne gutten hun føler. Og hvis det ikke er det, så gjør de vel kanskje ikke så mye? Bortsett ifra, selvfølgelig, hvis du finner ut at du slett ikke er forelsket i henne, men at du bare har en sterk vennskapsfølelse ovenfor henne.

Hmmm... Dette ble et langt og innviklet svar tilbake til deg.

 

Jeg lurer jo også på, hvordan fant du ut at hun har vært forelsket i deg? Sa hun det til deg selv? Snakket dere noe mer om det? Hadde det gått over? Hvorfor sa ikke hun noe til deg da? Mens hun var forelsket? Vet hun at du er skeiv? Har hun selv sagt at hun er panseksuell?

Det ble mange spørsmål tilbake.

 

Det jeg tenker er at det nok ikke er så lett for deg å sortere ut følelsene dine alene. Og det er ikke sikkert at du bør konfrontere venninnen din med én gang, ettersom du er usikker på hvordan du føler det ifht. henne, men jeg tenker at det kan være lurt at dere på et eller annet tidspunkt snakker om saken! Kanskje kan du snakke og sparre litt med feks. helsesøster på skolen først? Eller på helsestasjon for ungdom der du bor. Bare for å få ting litt fram i lyset. Helsesøster har dessuten taushetsplikt! Men jeg tenker vel også at det enkleste og beste for begge parter er om du og venninnen din snakker sammen om dette også! Når dere er så gode venner som du beskriver, vil nok sikkert forholdet deres overleve en sånn prat! Og kanskje finner dere ut av ting på en veldig god måte!?

 

Jeg ønsker deg masse lykke til! Og skriv gjerne tilbake og fortell hvordan det går/ har gått!!!

 

 

Hilsen Camilla

 

Helsestasjon for lesbisk, homofil, bifil og transkjønnet ungdom

i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse