Hopp til hovedinnholdet

Fosterforeldre mener at jeg ikke må ha forhold med henne

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har blitt sammen med en jente i ca 2uker og vi elsker hverandre. Men problemet er at foreldrene mine syns ikke at det er noe lurt at jeg har kjereste i så ung alder. Bor hos fosterforeldre. De mener at jeg ikke må ha forhold med henne, at jeg må slå opp. Men det nekter jeg da, hva skal jeg gjøre ? Hvilke rettigheter har jeg ? Jeg går rundt å tenker på det hele tiden, for jeg vil ikke miste henne :( Svar foort !

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg forstår at du ikke har lyst til å gjøre det slutt når du er så forelsket.  Det er jo du som bestemmer over dine egne følelser og det er heller ikke slik at andre kan nekte deg å ha en kjæreste. 

 

Jeg vet ikke hva det er som gjør at de ikke syns dette er et bra kjæresteforhold?  -Kanskje det er noe de er redd for.  -Engstelige foresatte kan fort være slik at de bare sier at det ikke går an... 

 

Er det en annen grunn enn at du er ung til at de mener at du ikke bør være kjæreste med henne?  Du får se om du kan spørre dem litt om dette.  Jeg tenker at det ikke er god nok grunn at du "bare" er 16 år.  Når du er 16 så har du jo bestemmelsesrett over det meste som angår deg selv.  -Men å møte de foresatte med respekt og åpenhet er jo også lurt.  Se om du kan få dem i tale om hva det EGENTLIG er som bekymrer dem. 

 

Se råd i artikler under.


Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Barneloven

Tenåringsgutt (colourbox.com)

Barneloven regulerer blant annet foreldrenes plikter og ansvar for barna, og barnas rettigheter overfor foreldrene. Den gir deg blant annet rett til å bestemme selv i noen viktige spørsmål etter du har fylt 15 år.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse