Hopp til hovedinnholdet

Er så utrolig redd for at jeg skal miste kjæresten min pga min sjalusi

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg er sammen med en jente, vi har vært sammen i litt over et år. Jeg er sykelig sjalu, og det er et seriøst problem. Er så utrolig redd for at jeg skal miste kjæresten min pga dette. Hver gang hun bare snakker med andre jenter blir jeg sjalu, absolutt alt gjør meg sjalu, og det takler jeg ikke lengre. Jeg vil ikke miste henne fordi jeg ikke har kontroll over følelsene mine. Problemene kommer mest sannsynelig fra min dårlige selvtillitt, jeg hater meg selv og føler jeg ikke er verdt noenting, i vertfall ikke hennes tid (Jeg har også historie med angst og depresjoner, noe jeg tror har mening for dette problemet). Det skjer oftest når vi drikker at jeg blir sjalu, å da er det helt grusomt. Hvis en jente sitter for nært henne blir jeg sur på kjæresten min, men er fult klar over at hun ikke gjør noe galt. Enten så blir jeg skikkelig oppmerksomhetssyk og prøver alt for at hun skal prate med meg, eller så går jeg vekk og får sammenbrudd. Jeg vil egentlig bare ha henne for meg selv, men så føler jeg at alle er penere og mer interessante enn meg.. og at hun må være lei av meg siden vi har kjent hverandre så lenge. Vi bor sammen, så jeg er redd det ikke er noe nytt og interessant med meg lengre, altså ingen grunn for at hun skal fortsette å elske meg. Hun går på skole, har mange venner osv, mens jeg bare sitter hjemme. Jeg har gitt opp alt for henne. Mistet alle mine venner, sluttet å snakke med mange folk og jeg har mye mindre kontakt med familien min fordi jeg er så opphengt i henne. Jeg elsker henne mer enn alt annet, og vil være sammen med henne lenge. Derfor vil jeg bli kvitt sjalusi problemene mine. Jeg har ingen grunn i det hele tatt til å være sjalu, for jeg vet at hun elsker meg og bare vil ha meg, men likevell oppstår problemene ut av ingenting. Jeg vil at hun skal få ha et eget liv uten at jeg må være helt opphengt i det, å jeg vil ha samme muligheten som henne. Jeg vil ha evnen til å ikke være sjalu og gjøre det samme som henne. Få flere venner, være snill og sosial, uten at det blir problemer. Jeg skal prøve å få meg jobb, for å ha noe annet å konsentrere meg om, kanskje jeg forbedrer meg om jeg er sammen med andre mennesker og har noe å gjøre. I stedet for å sitte å lure på hva hun gjør hele tiden. Men som sagt blir jeg mest sjalu når vi drikker, å jeg vet at alkohol forsterker sjalusi. Jeg stoler på henne og vet at hun aldri gjør eller har gjort noe galt mot meg, men når jeg blir sjalu blander fantasien seg inn og gir meg de værste tankene, og da blir jeg helt grusom. Det er så feil av meg å gjøre dette mot henne og vil gjøre alt for at det skal gå over. Jeg vet ikke helt hva spørsmålet mitt er, for jeg og kjæresten min har pratet om sjalusiproblemet mitt flere ganger, men det hjelper ikke. Jeg trenger kanskje bare noen andre enn henne å snakke om dette med, men tar i mot alle tips dere har å tilby.

SVAR

Besvart 02.10.2012 11:57:34
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Sjalusi og mistenksomhet - kjærlighetens bakside?

Sjalusi kan være som en liten djevel som gnager og fyller deg med vonde følelser. Det kan komme av at du selv har blitt sviktet, eller at du er redd for at du kan bli det.

Av ungdomsjournalist i ung.no

 

Les mer
account_circle