Hopp til hovedinnholdet

Forelsket i gutt som er 5 år eldre. Han har kjæreste.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 14 år, som har falt for en gutt på 19år.. jeg blir 15 snart, og han blir 20 helt i slutten av måneden, han har også kjæreste.. har snakka med han noen ganger, er så forelska vet ikke hva jeg skal gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


En aldersforskjell på 5 år er ganske mye når du selv er 14. Dere er på to veldig forskjellige stadier i livet. Han er ferdig på skolen, mens du enda har mange år igjen. Denne gutten er nesten voksen, og jeg tror det vil være litt vanskelig for deg å være sammen med en som er såpass mye eldre. I tillegg har han jo kjæreste, og da ville det vært dumt å ta kontakt. Jeg synes derfor du må prøve å glemme han inntil videre, og så heller ta opp kontakten igjen om et par år? Inntil da, prøv å bli kjent med gutter på din egen alder. Sannsynligvis vil du finne en du liker. Lykke til! 

 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell