Hopp til hovedinnholdet

Liker bare gutter som er 6-9 år eldre, og jeg er 14. 

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei ung.no, Jeg har et problem. Jeg liker bare gutter som er eldre enn meg, altså mye eldre enn meg. Jeg har tidligere vært sammen med en gutt på 23 år og ingen viste om at vi var sammen uten bare meg og han, men jeg tenkte at jeg måtte slå opp med han til slutt, fordi det er stor aldersforskjell mellom oss, 9 år forskjell. Jeg har aldri likt gutter på min egne alder og jeg lurer på hva som feiler meg. Etter jeg var sammen med han på 23 år da ble jeg sammen med en på 18 år, men han var veldig vemlig og jeg tror han bare utnyttet meg på snapchat og instagram. Det var veldig sårende og jeg var kjempe lei meg, men nå tenker jeg ikke så særlig mye på det. Er du unormalt å like gutter som er 23-24 år når man er 14 år og blir 15 snart? Jeg føler at jeg er veldig rar som liker som sakt menn og jeg har ikke sluttet på ungdomsskolen enda. Hva kan feile meg? Ikke så enkelt for dere å si, men jeg føler meg sikkelig spesiell som liker voksene menn. Jeg liker absolutt ikke noen på min egen alder bare de som er 6-9 år eldre enn meg. Jeg føler meg patetisk og rar:,,( Plis svar på dette jeg skriver til dere!! Håper å høre noe fra dere!! Hilsen ei sikkelig bekymret jente på 14 år

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det kan hende du bare er litt moden for alderen din, og at du derfor ikke interesserer deg for guttene på din egen alder. Menn som er litt eldre virker kanskje mer modne og smartere, og kanskje dette rett og slett er noe du liker. Det er nok ikke noe galt med deg, og det finnes nok mange andre i samme situasjon. Etter hvert når du blir voksen så er ikke 6 år lenger så veldig stor aldersforskjell. Likevel er det ganske mye når du selv kun er 14, så du skal være litt forsiktig. Du skal være litt forsiktig før du blir sammen med en som er 24 når du selv kun er 14, med mindre du føler at dere klaffer helt perfekt og du vet at hensiktene hans kun er ærlige. 

Ellers er jeg sikker på at det er en gutt på skolen din som er litt moden for alderen sin? Eller hva med en på videregående? Bare du åpner øynene finner du nok en du liker som er litt mer på din egen alder.

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell