Hopp til hovedinnholdet

Kan foreldrene mine bestemme om jeg får lov til å være sammen med han?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er ei jente på 15. Jeg har drivi å snakka med en som er 23, å ja det begynner å komme litt følelser inn i bildet! Jeg møter han en del og henger med han...han kjøper ting til meg, men her om dagen, møtte jeg han og da hadde han kjøpt en stor bukkett roser på ca 20 roser elns!.... Mamma begynner sefølgelig å lure, men ho tar å spørr ut venninna mi om ting, heldigvis så holder venninna mi kjeft om det meste så hun sier ikke så mye til mamma, jeg syns ikke det er greit at mamma tar å spørr ut venninna mi....jeg syns heller ho kan komme til meg å si noe, jeg har ikke trodd det var noe galt for ho virker så blid mot meg så er ikke rart jeg ikke har oppfatta at ho har noe i mot han, hun har tilogmed møtt han og snakka med han....men jeg har noen spørsmål , har foreldrene mine noe å si når jeg blir 16 å blir sammen med en på 23/24 ? Kan de nekte meg å flytte ut lengre unna der jeg bor nå pga utdanning når jeg starter på vgs? Takk for svar på forhånd❤️

SVAR

Besvart 09.06.2016 15:31:59
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Kan foreldrene dine nekte deg å flytte for å gå på skole?

Hva gjør du hvis du ønsker å gå på en linje de bare har på en videregående som ligger for langt unna? Kan foreldrene dine da nekte deg å flytte dersom de ikke vil at du skal det?

 

Les mer
attach_file

Når kan du flytte hjemmefra?

Du har ingen rett til å flytte hjemmefra før du er myndig (fylt 18 år). Men er du og foreldrene dine er enige om at du kan flytte, er det ingen lov som hindrer deg.

 

Les mer
attach_file

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor aldersforskjell? Ungdomsjournalist Hege har sett litt på hvilke utfordringer dere kan møte.

 

Les mer
attach_file

Hva er seksuell lavalder?

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og unge mot overgrep fra voksne. Den skal også beskytte barn og unge mot å ha sex før de er klare for det.

 

Les mer
account_circle