Hopp til hovedinnholdet

Jente (17) har en kjæreste på 23 som er narkoman og alkoholiker. Foreldrene sier hun ikke får lov til å være sammen med han. Hva er rettighetene hennes?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg er 17 år og har en kjæreste som er 23 år. Han er narkoman og alkoholiker, men prøver å skjerpe seg. Ha skal begynne på tisseprøver for å få billappen. Foreldrene mine sier at jeg ikke får lov å være sammen med han. Kan de bestemme hvem jeg har som kjæreste og hvem jeg har som venner? Jeg elsker kjæresten min, og foreldrene mine har bare hørt rykter uten å kjenne han. Jeg føler at jeg har for lite frihet, og jeg vet ikke mine egne rettigheter til hva jeg kan bestemme selv og ikke.

SVAR

Besvart 25.08.2016 20:34:13
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor aldersforskjell? Ungdomsjournalist Hege har sett litt på hvilke utfordringer dere kan møte.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere?

 

Les mer
account_circle