Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan foreldrene våre stole på oss?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg er en jente på snart 15 år og er sammen med en gutt som har fylt 18 i år. Vi er veldig glade i hverandre. Vi sliter begge med ekstrem mental helse (alt fra schizofreni til angst og depresjon), men vi hjelper hverandre en del. Vi er begge veldig forelsket i hverandre og har vært sammen i 5 måneder. Men det er et problem. Aldersforskjellen. Foreldrene mine er veldig strenge og stoler ikke på han, det kan jeg forstå med tanke på alderen. Foreldrene hans er veldig hyggelige mot meg, men han har også problemer med å stoler på han med meg. Vi har ikke hatt sex og har heller ingen planer om det. Men det er veldig vanskelig for oss å være sammen når våres familier og venner gir oss begge kritikk for forholdet våres. Vi har utrolig lyst til å fortsette å være sammen og vi er som sagt utrolig forelsket. Men vi lurer på om vi burde slå opp. Hva syntes du? Burde vi slå opp? Hva kan vi gjøre for å ikke få like mye kritikk? Hvordan kan foreldrene våres stole mer på oss? Takk på forhånd :)

SVAR

Besvart 23.09.2016 18:23:45
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor aldersforskjell? Ungdomsjournalist Hege har sett litt på hvilke utfordringer dere kan møte.

 

Les mer
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Sex og aldersgrenser

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Denne aldersgrensen er satt for å sikre at voksne ikke skal ha sex med personer under 16 år, og for at barn og ungdom ikke skal debutere seksuelt før de er klare for det psykisk og fysisk.

 

Les mer
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg ti tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
attach_file

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere?

 

Les mer
attach_file

Ungdom og psykisk helse

Alle mennesker opplever problemer. Det er normalt og naturlig å ha det vanskelig med følelser og tanker i perioder. Du kan være trist og nedfor, sint eller redd, men oftest går det over igjen.

 

Les mer
account_circle