Hopp til hovedinnholdet

Kan foreldrene mine bestemme at jeg (14) ikke kan være sammen med en på 18?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er 14 år og jeg er sammen med en 18 åring og jeg vet ikke hvordan jeg skal si til foreldrene mine at jeg er sammen med en som er 18 og jeg er bare 14 for en gang jeg satt i stua med venninna mi også sporte vi foreldrene våre om hva de hadde gjort om vi ble sammen med en som var mye eldre enn oss også sa de at dt ikke var akseptabel å at jeg må være sammen med noen som er under 16 år men har de egt rett til å bestemme dt? Å hvordan skal jeg si til de at jeg er sammen med en 18 åreing uten at de skal bli sure å si at jeg ikke får lov har dere noen råd til dt?

SVAR

Besvart 26.11.2019 10:43:59
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
attach_file

Hva sier loven om seksuell lavalder?

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og unge mot overgrep fra voksne. Den begrenser også at unge har sex før de er fysisk og psykisk klare for det.

 

Les mer
attach_file

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor aldersforskjell? Ungdomsjournalist Hege har sett litt på hvilke utfordringer dere kan møte.

 

Les mer
attach_file

Får du ikke lov til å ha kjæreste?

De fleste unge i Norge har lov å ha kjæreste. Det er imidlertid mange unge som opplever at familien eller miljøet setter begrensninger når det kommer til det å ha kjæreste.

 

Les mer
account_circle