Hopp til hovedinnholdet

Jeg (18) har ligget med en jente på 13 år. Er det straffbart?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

hei, jeg har nettopp møtt en jente som jeg virkelig liker, og vi har ligget sammen. jeg tror hun liker meg også, men det eneste problemet er at hun er 13 år gammel og jeg er 18. jeg er redd for hva som kommer til å skje hvis noen finner ut av det og hvis hun sier det til noen. er det straffbart?

SVAR

Besvart 12.11.2020 08:59:34
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Sex og aldersgrenser

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Denne aldersgrensen er satt for å sikre at voksne ikke skal ha sex med personer under 16 år, og for at barn og ungdom ikke skal debutere seksuelt før de er klare for det psykisk og fysisk.

 

Les mer
attach_file

Hva sier loven om seksuell lavalder?

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og unge mot overgrep fra voksne. Den begrenser også at unge har sex før de er fysisk og psykisk klare for det.

 

Les mer
attach_file

Yrker og utdanninger som krever politiattest

Mange formål krever at du legger frem politiattesten din (rullebladet ditt). Her har vi samlet noen, og hvilken type attest du må legge frem for de ulike.

 

Les mer
attach_file

Jeg har gjort noe ulovlig – kan jeg jobbe med barn og unge?

Drømmer du om å jobbe med barn og unge, men har gjort noe ulovlig? Heldigvis er det bare enkelte lovbrudd som kan ødelegge for drømmejobben din.

 

Les mer
account_circle