Hopp til hovedinnholdet

Er det høydekrav i garden?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! jeg vurderer søke om å bytte tjenestested til garden. Derfor jeg lurer på en del om garden. Er det høydekrav? Det står på forsvaret.no at det er minste krav på 167 cm, men under sesjon 2 sa offiseren at jeg kunne velge garden. (Jeg er 165cm) hva er forskjellen mellom (Maskingeværskytter, lagfører, Kanonskytter ovs.) og Geværsoldat/vaktgardist? Er ikke alle i tjeneste som vaktgardist? Får man ofte fri i helgene når man ikke har vakt? Jeg har lest rundt og har hørt at det er 1 uke med felt og en uke med vakt. Er det sant? 5. Gardekompani(støttekompaniet) har mange spesialstillinger. Er det vanskelig å bli f.eks Patruljesoldat eller Panservognsjåfør i 5. Gardekompani? og hvis man ikke klarer det, blir man da bare plassert i en annen stilling? hva gjør egentlig støttekompaniet i løpet av tjenesten? Jeg har veldig lyst til å ha mest mulig "grønn" tjeneste i garden, Patruljesoldat i 5.Gardekompani ser ut som noe jeg kunne ha gått for. Dette er det jeg lurer mest på! På forhånd takk

SVAR

Besvart 16.04.2015 14:19:10
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Verneplikt

Hvert år har Forsvaret mange vernepliktige inne til førstegangstjeneste. Her kan du lese om veien fra innkalling i posten til tjeneste.

 

Les mer
attach_file

Sesjon - ditt første fysiske møte med Forsvaret

Først må ale gutter og jenter med norsk statsborgerskap og bostedsadresse i Norge fylle ut en egenerklæring. På bakgrunn av denne, plukker Forsvaret ut hvem som må møte opp på sesjon.

 

Les mer
account_circle