Hopp til hovedinnholdet

Lurer på førstegangstjenesten og generelt militæret. 

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg skal til førstegangstjeneste i januar 2016 på Madla i Stavanger og har derfor et par spørsmål angående førstegangstjeneste og generelt militæret. Først lurer jeg litt på hvordan rekruttering skolen skal foregå, jeg har hørt den varer i 6 uker, men kan man liksom bli sendt hjem fra rekrutterings skolen vis de finner ut av at du ikke er godt nok trent eller ikke einer seg for førstegangstjeneste allikevel? Også vis man først kommer inn i militæret har man fri på helligdager og "ferie" som andre, liksom høstferie, påskeferie osv.? Jeg har i all fall hørt at man får ca. 2 uker ferie man kan bruke når man vil i det ene året man er i førstegangstjeneste, stemmer det? Og et siste spørsmål, hva ca. er lønnen til de i førstegangstjeneste, jeg har hørt om noen som tjener 75 tusen, mens andre har tjent 90 tusen, er det forskjell fra hvor man havner eller noe sånt? Tusen takk på forhånd!

SVAR

Besvart 04.11.2015 09:05:17
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Utdanning i Forsvaret

Vil du få lønn mens du studerer, og ta en utdanning du ikke kan få mange andre steder? Da kan Forsvaret være en mulighet for deg.

 

Les mer
attach_file

Forberedelser og oppmøte til førstegangstjeneste

Hva bør du pakke, hvordan forbereder man seg, og hvor skal man møte første dagen i Forsvaret? Få svar på alt du lurer på i forbindelse med førstegangstjenesten her.

 

Les mer
attach_file

Dette krever Forsvaret av deg

Hva kreves for å komme inn i Forsvaret? Les om de medisinske, fysiske og formelle kravene som må innfris for å tjenestengjøre.

 

Les mer
account_circle