Hopp til hovedinnholdet

Jeg har hatt en del økonomiske problemer, noe som førte til at jeg fikk en dom i forliksrådet. Vil det påvirke førstegangstjenesten?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg er har fått en innkalling til førstegangstjeneste i Januar. Dette er noe jeg har gledet meg lenge til, men jeg er litt bekymret for vandelskontrollen. Jeg har hatt en del økonomiske problemer, noe som førte til at jeg fikk en dom i forliksrådet om å betale beløpet jeg skylder. Jeg har nå fått en god ordning for å betale ned gjelden, og det ser ut til at jeg blir gjeldfri før jeg har innrykk. Jeg er allikevel redd for at denne dommen skal dukke opp på vandelsattesten, og ødelegge for sikkerhetsklareringen. Så mitt spørsmål er, vil en slik dom fra forliksrådet dukke opp på rullebladet? Og er det isåfall noe som kan ødelegge for mine muligheter i Forsvaret? Er det eventuelt noe jeg kan gjøre for å forhindre det?

SVAR

Besvart 19.11.2015 10:54:09
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Sesjon - ditt første fysiske møte med Forsvaret

Sesjonen er ditt første fysiske møte med Forsvaret. Alle gutter og jenter med norsk statsborgerskap og bostedsadresse i Norge må fylle ut en egenerklæring først så Forsvaret kan plukke ut hvem som skal på sesjon.

 

Les mer
account_circle