Hopp til hovedinnholdet

Er det noen spesielle krav for å  komme inn i 5.Kp som skarpskytter? 

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Jeg er blitt kalt inn i Garden nå i Januar. På Forsvaret.no står det noe om de forskjellige kompaniene. Jeg kunne tenke meg og komme inn i 5.Kp. Kansje som skarpskytter. Er det noen spesielle krav og hvordan fynker dette? Er det vanskelig å komme inn i 5.Kp på denne årstiden?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Rekruttene skal fordeles til 1. gardekompani og 5. gardekompani i januar, så det skal ikke være vanskelig å bli fordelt dit. Du bør melde ifra om dine ønsker så tidlig som mulig. Enkelte ganger kan det være allerede ved oppmøte, men dette får du informasjon om. Bare følg instrukser når du møter. Ellers er det Forsvarets behov som avgjør hvilken stilling du blir fordelt til. Det tas i tillegg hensyn til eventuelle kvalifikasjoner og prestasjoner under rekruttperioden før fordelingen skjer. God fysisk form er en fordel i de fleste stillinger, også skarpskytter. I stillinger der det er få plasser og mange interesserte, som skarpskytter, kan konkurransen være hard. Du må derfor være forberedt på at du kan bli plassert i en helt annen stilling.

Hilsen Forsvaret i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvem blir valgt ut til Forsvaret?

Forsvaret Hvem blir valgt ut?

For å bli valgt ut til førstegangstjeneste i Forsvaret må du erklæres tjenestedyktig. At du har god helse er også et viktig kriterium for at du skal bli valgt ut til militærtjeneste.

Les mer

Dette er kravene til Forsvaret

Push ups (colourbox.com)

Hva kreves for å komme inn i Forsvaret? Les om de medisinske, fysiske og formelle kravene som må innfris for å tjenestengjøre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Verneplikt / Forsvaret
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om verneplikt / forsvaret