Hopp til hovedinnholdet

Har blitt kalt inn til sesjon, men ønsker verken militærtjeneste eller siviltjeneste og vil studere i stedet. Hva kan jeg gjøre?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hallo.
Det har seg slik at jeg har blitt kalt inn til sesjon om ikke så altfor lenge. Problemet er at jeg verken ønsker å ha militærtjeneste eller siviltjeneste. Håper at ingen dømmer meg for å være en slapp og giddesløs ungdom, siden det er IKKE hovedsakelig av den grunn! ;)

Planene mine for framtiden er å utdanne meg som psykolog, derfor vil jeg komme i gang med studiene så fort som mulig, slik at jeg kan bli en arbeidsdyktig psykolog før jeg er 25 år. Derfor føler jeg ikke for å kaste bort et helt år av livet mitt på et obligatorisk "landsstøttende" yrke. For å være ærlig, så mener jeg at jeg vil være til bedre hjelp for landet ved å bli psykolog - fortest mulig.

Hvordan kan jeg unnslippe et år med landstjeneste uten at det vil påvirke mine videre studier?
Og en annen ting: Vil det som blir "studert" av meg på sesjonen bli lagret slik at folk kan se på "merkelappen" min og si hva som er feil/riktig ved meg?

Jeg hører stadigvekk fra vennene mine at noen av de slipper alt pga. ryggproblemer, relativt kraftig pollenallergi og ganske dårlig syn.
Hvordan kan jeg sikre meg å ikke bli tvunget til å kaste bort ett år av livet mitt (andre vil nok ikke si "kaste bort", men slik føler jeg det, uansett hva positivt som blir sagt om militær tjeneste, og gutter blir til menn osv., det har jeg ingen tro på)?

Jeg vil helst ikke "fake" en skade eller ulykke som jeg ikke har opplevd. Da vil jeg heller bruke noe som har skjedd med meg til min fordel. Kan noe av dette brukes:
Hjernerystelse i fjord påske, tidligere pollenallergi før homopat besøk, udokumenterte ryggsmerter (eneste jeg har hatt er et tidligere kiropraktor besøk), eller rett og slett bare utdannelseslyst som er selve essensen i dette innlegget :P


Beklager at jeg skriver så mye, men jeg har en tendens til å legge til mer enn nødvendig i tekstene mine :S
Takk uansett!

SVAR

Besvart 31.10.2008 15:05:46
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Verneplikt

Hvert år har Forsvaret mange vernepliktige inne til førstegangstjeneste. Her kan du lese om veien fra innkalling i posten til tjeneste.

 

Les mer
attach_file

Sesjon - ditt første fysiske møte med Forsvaret

Sesjonen er ditt første fysiske møte med Forsvaret. Alle gutter og jenter med norsk statsborgerskap og bostedsadresse i Norge må fylle ut en egenerklæring først så Forsvaret kan plukke ut hvem som skal på sesjon.

 

Les mer
account_circle