Hopp til hovedinnholdet
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no
Det mener jeg (ung.no)
Det mener jeg (ung.no)

kan jeg fremdeles tjenestegjør i forsvaret etter skoliose operasjon?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei, takk for svar. For omtrent ett år siden hadde jeg en skoliose operasjon. Det jeg dag lurer på er: kan jeg fremdeles tjenestegjør i forsvaret? Forsvaret er ingen rett, men et privelegie. Jeg har "ingen" begrensninger, eneste er at jeg ikke kan drive med svært krevende akrobatikk (saloter osv). Vil jeg bli "automatisk" avvist, og utelukket, eller kan jeg potensielt få en annen oppgave/stilling? Jeg er svært patriotisk, jeg oppfatter det litt som en plikt, og blir litt knust om jeg ikke kan min del. Det hadde vært fint om dere kan gi meg noen gode råd eller tips, angående forsvaret og skoliose. Takk

Besvart 27.04.2018 15:21
 

Svar
Hei! Takk for ditt spørsmål. 

Forsvaret stiller helsekrav til alle som skal tjenestegjøre i militæret, enten det er førstegangstjeneste, utdanning i Forsvaret eller en militær karriere. På ​sesjon del 2 får du opprettet en egen militær helseprofil. Denne danner grunnlaget for hvilke tjenester du er kvalifisert til.

Les mer om medisinske krav på forsvaret.no. På denne siden finner du også oversikt over diagnoser som gir fritak eller som vurderes individuelt med tanke på førstegangstjeneste.

For vanlig førstegangstjeneste stilles det generelt sett ingen fysiske krav (med noen få unntak). Alle soldater har likevel testplikt på øvelsene 3.000 meter, kroppshevinger (hang-ups), armhevinger (push-ups) og magebøyninger (sit-ups).

Har lagt med noen artikler med med informasjon, som kanskje kan være til hjelp. 

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til! 

Vennlig hilsen 

UngInfo i samarbeid med ung.no 

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvem blir valgt ut til Forsvaret?

Forsvaret Hvem blir valgt ut?

For å bli valgt ut til førstegangstjeneste i Forsvaret må du erklæres tjenestedyktig. At du har god helse er også et viktig kriterium for at du skal bli valgt ut til militærtjeneste.

Les mer

Dette er kravene til Forsvaret

Push ups (colourbox.com)

Hva kreves for å komme inn i Forsvaret? Les om de medisinske, fysiske og formelle kravene som må innfris for å tjenestengjøre.

Les mer

Sesjon - første møte med Forsvaret

Sesjon (colourbox.com)

Sesjonen er ditt første møte med Forsvaret. Alle gutter og jenter med norsk statsborgerskap og bostedsadresse i Norge har sesjonsplikt.

Les mer

Tjenestedyktig på sesjon? Hva skjer nå?

Tjenesteklar? (colourbox.com)

For de som blir kjent tjenestedyktige på sesjon, er det tre mulige utfall av sesjonsdagen. Les mer om dem i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Verneplikt / Forsvaret
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om verneplikt / forsvaret