Hopp til hovedinnholdet

Jeg har fått innkalling til siviltjeneste i august (har altså allerede fått innvilget siviltjeneste), men har et problem med at det krasjer med året på folkehøgskole.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg har fått innkalling til siviltjeneste i august (har altså allerede fått innvilget siviltjeneste), men har et problem med at det krasjer med året på folkehøgskole. Jeg har utrolig lyst til å gå året på folkehøgskole først, og siden ta året som sivilarbeider. Men i et brev jeg fikk stod det at jeg uten svært gode grunner (om studietilbudet mitt ikke kan utsettes et år eller liknende) neppe vil få utsatt verneplikten. Jeg vet med meg selv at jeg vil bli vrien å ha med å gjøre, dersom jeg ikke får innvilget utsettelse av verneplikten. Jeg har et autoritetsproblem som i verste fall kan bety at beskjeder i seg selv føles som grunn nok til ikke å følge dem, et problem jeg tror kommer til å vise seg tydelig dersom jeg må utsette året på folkehøgskole, siden dette vil se ut som en uvennlig gest fra deres side. I tillegg oppfatter jeg at jeg viser tegn på både paranoia og schizotyp personlighetsforstyrrelse (jeg har ingen attest eller erklæring på noe av dette, og har aldri sjekket om jeg kvalifiserer på noe plan. Det eneste jeg vet er at dette kan bli et problem dersom jeg må tilbringe et helt år et sted jeg ikke vil være.). Jeg har lenge vurdert å sjekke meg for personlighetsforstyrrelser, for oversikts skyld, men har ikke gått inn på hvor/hvordan man gjør det. Det jeg lurer på, er i bunn og grunn om utsettelsen nødvendigvis må begrunnes med at tilbudet utgår, eller om andre begrunnelser, som dem nevnt over, kan kvalifisere. Jeg skal snakke med skolen, og siden skal jeg besvare innkallingen, men jeg ønsker virkelig å gå på folkehøgskolen først. Hvis jeg ikke føler at verneplikten fratar meg noe viktig, vil jeg automatisk stille meg langt mer positivt til den. Hilsen en gutt på 19.

SVAR

Besvart 24.03.2010 09:19:59
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Verneplikt

Hvert år har Forsvaret mange vernepliktige inne til førstegangstjeneste. Her kan du lese om veien fra innkalling i posten til tjeneste.

 

Les mer
account_circle