Hopp til hovedinnholdet

Jente 16: Du er ikke slutty, du bestemmer selv hvem du vil ha sex med, Les innlegg Liten pil høyre

Kommentaren

Julekalender på instagram
Julekalender på instagram

Sesjon.

 

Spørsmål

Hei Jeg har så lyst å bli kalt inn i forsvaret. Det jeg lurte på var, er det mulig søke plass i forsvaret uten å bli kalt inn i sesjon? Når er det man blir kalt inn til sesjon? Hvem er det som blir kalt inn til sesjon?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Både gutter og jenter mottar «Melding om innrullering» det året de fyller 17 år. Å bli innrullert betyr at Forsvaret innhenter personopplysninger om hver enkelt i sin database. Man kalles inn til sesjon i det året man fyller 18 år, for noen 19 år. Dette gjelder alle gutter, samt de jenter som har takket ja til sesjon.

Om og når man kalles inn til førstegangstjeneste er avhengig av flere ting. I første rekke er det Forsvarets behov som bestemmer hvor mange som skal kalles inn. I tillegg vil blant annet utdanning kunne gi utsettelse med førstegangstjeneste. Førstegangstjenesten gjennomføres i løpet av 12 måneder, hvor de første 6-8 ukene er rekruttskole.

 

Du kan ringe Forsvaret på telefon 03003 dersom du lurer på mer om førstegangstjenesten, og om du søke uten å bli innkaldt.

Hilsen redaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sesjon - første møte med Forsvaret

Sesjon (colourbox.com)

Sesjonen er ditt første møte med Forsvaret. Alle gutter og jenter med norsk statsborgerskap og bostedsadresse i Norge har sesjonsplikt.

Les mer


Tilbake til spørsmål og svar om Verneplikt / Forsvaret
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om verneplikt / forsvaret