Hopp til hovedinnholdet

Jeg har veldig lyst på hund!

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en gutt på 13 år. Jeg vil så veldig gjerne ha en hund, som jeg kan kose med på fredagene, gå tur med, ta vare på, ha et ansvar og ha en hund jeg kan ha da jeg er lei meg. Jeg har spurt mamma og pappa en god stund nå. Jeg får ofte tårer fordi jeg så veldig gjerne vil ha en hund og være med. Men de vill ikke gi meg en. Jeg spurte mamma hvorfor hun ikke vil ha hund? Og jeg sa også til mamma, Jeg vet at du tror at det er du som får ansvaret og må gå tur med den hele tiden og sånn. Men jeg sier viss du begynner med det kan dere ta den fra meg. jeg spurte også en annen gang, det var at hun ikke ville ha hund fordi hun ikke vet hvor vi skal ha hunden. og vet om kennel så det er ikke noe problem. Hva kan jeg gjøre for og få mamma og pappa til og gi meg en hund? takk på forhånd.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Å eie en hund er et stort ansvar man skal tenke lenge og nøye over. Den krever mye mosjon, oppmerksomhet, oppdragelse osv. Det er også en kostnad som må dekkes både på grunn av mat og dyrlegeutgifter. Dersom dere først skaffer dere en hund syntes jeg ikke dere skal kvitte dere med den etterpå. Enten er man villig til å bruke tid og energi på det, eller så er man ikke det!

Det finnes derimot mange mellomløsninger. Blant annet finnes det en del hundegårder for forlatte hunder som trenger hjelp. Du kan jo besøke dem av og til og gå turer da! Da får du nesten hund, og hundene du hjelper får et mye bedre liv!

 

Mvh. Ung.no, ungdomsredaksjonen
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Fritid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om fritid