Hopp til hovedinnholdet

Vil ikke begynne på fotball igjen, men klarer ikke si nei

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! i fjor sluttet jeg på fotball for å få bedre tid til lekser og slikt. Det har gått helt fint siden jeg fikk kontakt med min gamle venninne igjen. men så har det seg slik at treneren for J 16 har spurt om jeg vil begynne med fotball igjen og stå keeper for 7'er laget deres. De har allerede 2 keepre fra før av. Jeg har ikke lyst til å starte, pga at jeg må være keeper, jeg har mye lekser siden jeg går siste halvåret på Ungdomsskolen, og fordi at da kommer jeg til å gå glipp av å gjøre ting med venninnene mine, som ikke går på fotball. Jeg har heller ikke noe særlig kontakt med de jentene som går på fotball nå. Problemet er at jeg aldri klarer å si nei, og føler at treneren kommer til å bli sur på meg om jeg sier nei. Men om jeg sier ja, vet jeg at jeg ikke vil trives der. De trener 3 ganger i uka + at jeg har jobb. Å da vil jeg aldri få tid til leksene mine, og jeg kommer til å miste kontakten med venninnene mine. I fjor haddde jeg ikke overskudd til lekser pga trening og kamp.HJELP

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Du skal ikke si ja til noe du ikke har lyst til! Treneren håper nok på at du vil si ja, men han/hun kommer til å forstå deg om du sier nei. Du har allerede sluttet, så de blir nok ikke overrasket om du takker nei til å bli keeper for lagert. Hvorfor skal du si ja når du ikke har noen grunner til det? Man skal ikke drive med fritidsaktiviteter som man ikke liker og ikke har lyst til å gjøre - man skal gjøre det bare hvis man har noen glede av det!

Hvis du synes det er vanskelig å si nei kan du sende en tekstmelding der du sier at du har tenkt over tilbudet, men kommet fram til at fotball ikke er noe for deg lengre og at du ikke har tid til å gjøre flere ting på fritiden din. Du trenger ikke gi noe mer forklaring enn det, og de kommer til å skjønne deg veldig godt. 

Mange sliter med å si nei når de føler at andre forventer noe av dem eller at de skuffer noen andre. Det er noe man må lære seg, akkurat som med andre ting i livet. 

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Fritid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om fritid