Hopp til hovedinnholdet

Jeg har lyst på en hund igjen

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hey, dere hadde ikke mitt emne så jeg bare trykket sett så stemmer det, for jeg har lyst å en hund. For noen måneder siden døde hunden vår og det var skikkelig trist. Jeg savner virkelig å ha hund. Savner å ha noen som alltid er med på tur, noen som aldri blir lei av meg, og noen som alltid er overlykkelig for å se meg når jeg kommer hjem fra skolen. Hver gang jeg er ute å jogger (og det er ofte) og ser en hund, skjenner jeg et stikk av savn, for jeg tok henne alltid med på joggetur, uansett vær. Mamma er ikke helt i mot å få hunn for jeg beviste i 5 år at jeg kan ta vare på en hund. Alt fra å å gå tur i regnværet hver morning til å pusse tennene på hunden. Men kjæresten hennes skal absolutt ha samme rase som vi hadde, og den ligger på 15.000 kr pr. valp og det har vi bare ikke rå til. Skulle gjerne betalt selv hvis jeg hadde hatt penger. Men kan man få gratis hund i Norge? Jeg bryr meg ikke om rase, så lenge den liker å gå på tur. Jeg vet det er mye arbeid med hund, men når vi hadde

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei! 

Takk for at du skriver til oss. 

Jeg forstår veldig godt at du savner hunden dere hadde, og at du gjerne vil ha hund igjen. 

Jeg tenker at det er viktig at du snakker med moren din og kjæresten hennes om det å skaffe seg en ny hund. Du kan prøve å fortelle dem hva du tenker rundt dette og at du virkelig savner det å ha hund. 

Når det er sagt så er det å skaffe seg en hund et "familie-prosjekt", det vil si noe som alle burde ønske og noe alle burde gå inn for. Hvis ikke moren din og kjæresten hennes ønsker å ha en hund i familien nå, så må du nesten akseptere det, selv om det kan være tøft. 

Hvis de går med på å skaffe en hund, så finnes det mange ulike løsninger. Det er ikke nødvendigvis slik at man må skaffe en valp. Det er mulig å ta imot en omplasseringshund for eksempel. Kanskje dere kan sjekke finn.no eller dyrebeskyttelsen der dere bor? 

Jeg ønsker deg lykke til! 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no 

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Fritid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om fritid