Hopp til hovedinnholdet

Treneren min forskjellsbehandler meg fordi jeg ville bytte lag.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg har spurt om dette før men det ga ikke noe svar som kunne hjelpe meg. Jeg har en trener som forskjellsbehandler meg fordi jeg ville bytte lag, men det gikk ikke og da måtte jeg komme tilbake. Dette har foregått i et halvt år nå, og første gangen jeg spurte var for 5/6 måneder siden. Jeg har skrivd opp ting som har skjedd er jeg fler at han forskjellsbehandler meg Dette har skjedd: Første gangen jeg kom dit etter jeg hadde sagt at jeg slutter driver han å kikke på meg veldig stygt. Så prøver han å gjøre så jeg sier hvorfor og hvem som hadde baksnakka meg foran den personen som har gjort det. Jeg nekta og han ble sur. Selvom han vet hvem som har gjort det. Da jeg satt meg ned en gang kom han bort til meg og spurte om jeg ikke vil lære noe og om jeg ikke har lært å stå når jeg var på herkules, så sa jeg: jeg følger med da! En anen satt også og han så på hun men hayn sa ingenting. Flere ting har skjedd men det er ikke noe plass igjen forsi jeg neste har brukt 1000 ord.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Det høres ikke greit ut for deg å oppleve at treneren forskjellsbehandler deg på denne måten. Jeg forstår at du synes det er leit.

Mange syns det er vanskelig å si ifra til trener sin at man syns det skjer urettferdige ting på et lag. Allikevel bør treneren din få vite hvordan du opplever at han forskjellsbehandler deg og hva du føler i disse situasjonene. Jeg vil råde deg til å snakke med foreldrene dine om dette. Hvis de får vite det kan de snakke med han. Ofte kan det påvirke en trener mer å få høre slikt fra foreldre, det blir på en måte mer alvorlig. Jeg er helt sikker på at de vil hjelpe deg om du fortelle dem hvordan du har det. 

Hvis situasjonen ikke løser seg og du fortsetter og dette påvirker deg slik at du mistrives på trening, så er ikke det bra. Du har prøvd å bytte lag, men du skriver at det ikke gikk. Kan det gå å bytte lag når neste sesong starter opp? Og kanskje har du andre interesser som du kan drive med i påvente av at du får byttet lag? Jeg håper det løser seg for deg, men vil samtidig vise at det kan finnes muligheter uansett.  

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Fritid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om fritid