Hopp til hovedinnholdet

Når jeg trenger alenetid, kjeder jeg meg

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei Jeg gjør noe fireting i uken +lekser. Men jeg kjeder meg forsatt ganske mye. Mamma og pappa sier at jeg kan begynne på noe til men det vil jeg ikke får jeg TRENGER ALENETID men når jeg trenger alenetid kjeder jeg meg ekstremt. Jeg trenger noe rolig og gøy men samtidig alen å gjøre. Det beste hadde vert hvis det var noe jeg kunne holde på med i ca.5min til 1time. Jeg liker IKKE å lese. Noe som er veldig dumt er at jeg ikke helt har funnet ut hva jeg synest er gøy enda og trenger hjelp om hva jeg kan gjøre hjemme må jeg trenger alenetid. Foresten helst ikke noe som har med skerm og slikt det er jeg lei av :-) Hilsen en jente:-) Takker for svar på forhånd dere hjelper stort!!!!!!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

At du fremdeles kjeder deg når du gjør så mye er litt overraskende for det er mange som ikke går på noe i det hele tatt og klarer seg fint. 

Det du kan gjøre er å kjøpe en tegnebok og tegne. Du kan kjøpe slike bøker hvor du kan fylle masse figurer og mønstre med farger. Det kan være en avslappende ting å gjøre. 

Du kan også lære deg å strikke. Strikking kan være kjekt for du kan strikke noe du får bruk for. Det kan være en lue, pannebånd, sokker osv. Mye kjekt med andre ord. 

Du kan også gå en tur. Jeg vet at det er ikke akkurat det du spør om, men det å gå en liten tur i løpet av dagen er godt for både kropp og sjel. 

Men husk, det er sunt å kjede seg litt av og til også!;)

Les artikkelen nedenfor og lykke til! 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Engasjert? Bli med i en organisasjon!

Ungdommer demonstrerer utenfor Stortinget i Oslo (foto: ung.no)

Hva brenner du for? Ønsker du å påvirke samfunnet rundt deg? Eller kanskje ser du etter nye venner? Å engasjere seg i en organisasjon gir mange fordeler.

Les mer

Hva gjør man når man kjeder seg?

Jente foran PC kjeder seg. (www.colourbox.com)

Alle kjeder seg fra tid til annen. Det er helt normalt, selv om det kan være grusomt kjedelig å kjede seg!

Skrevet av ungdomsjournalist Amalie.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Fritid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om fritid