Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg lære nye språk raskt?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg syntes det er veldig fascinerende med språk og hvor folk kommer fra. Mange av mine venner er endten 50% norske eller kommer fra et annet lang. Jeg har selv en mor som kommer fra Danmark, så jeg kan snakke det språket. Men jeg har veldig lyst å lære meg flere språk som er utenfor Skandinavia. De språkene jeg har lyst å lære meg er flytende dansk, filippinsk, fransk og flytende britisk. Hvordan kan jeg klare å lære disse sprikende fort? Og hvilke måter er mest effektiv å lære på?

Besvart 30.10.2018 12:43
 

Svar
Hei

Det er veldig gøy å lese at du er interesser i å lære nye språk. Det å kunne flere språk er lurt på flere måter, blant annet at du på en enkel måte kan kommunisere med flere mennesker enn de som snakker ditt eget morsmål eller engelsk.

Det er nok ingen enkel og rask måte å lære nye språk på, det er med andre ord veldig sjelden en kvikk-fix som fungerer her. Enten kan du søke utdanning hvor du kan studere språk. På utdanning.no kan du lese mer om de forskjellige språkene du har mulighet til å studere. Her kan du lese konkret om å studere ikke-europeiske språk.

En av de kanskje mest effektive måtene å lære seg et nytt språk på kan være å reise til landet hvor de snakker det aktuelle språket, eller å omgås mennesker som snakker språket. En del av poenget her er å tvinge deg selv til å snakke det nye språket.

Hos kursagenten kan du lese om forskjellige språkkurs du kan se på, kanskje noen av disse er aktuelle for deg.

Jeg håper dette kan hjelpe deg til å finne ut hvordan du kan gå frem for å lære språk, men det aller viktigste er at du både hører og snakker språket du ønsker å lære!

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til! 

Vennlig hilsen 

UngInfo i samarbeid med ung.no 

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt sitter og tenker (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kultur
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kultur