Hopp til hovedinnholdet

Hei, jeg sluttet på fotball for en stund siden og nå angrer jeg fryktelig..

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg sluttet på fotball for en stund siden og nå angrer jeg fryktelig. Nå når det er gått noen år innser jeg hvor mye effekt det har på værdagslivet mitt. Jeg har lite å snakke om med vennen mine og jeg føler meg isolert. De som gikk på laget var gode venner som jeg er nå veldig lite med. Jeg har lyst å begynne igjen men jeg føler at jeg suger siden jeg ikke har spilt på lenge. Det er mange nye på laget. Jeg dømmer meg selv hardt for vekten selvom jeg veier mindre enn nesten alle. Jeg spiser mindre i frykt for å legge på meg vekt. Jeg føler at livet går ned til helvete. Jeg har lyst at alt skal bli vanlig igjen. At jeg kan være stolt over meg selv, snakke om kampen som var igår med vennene. Jeg drømmer på natten at jeg er med i laget igjen. Jeg går kun på en sport nå og er mye svakere enn de andre. Jeg blir mer og mer depremert jo lengre jeg er utenfor sporten. Jeg vil ikke si dette til foreldrene mine for jeg er ikke vil ta en alvorsprat. Jeg trenger hjelp.

Besvart 27.12.2018 12:20
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til ung.no!
 

Begynn på fotball igjen! :-) Det er ikke noe problem å begynne igjen selv om du ikke har spilt på et år. Jeg er helt sikker på at du ikke suger, men det er klart at du trenger litt tid på å komme tilbake til samme nivå som du var før.

Du behøver ikke å utbrodere så mye for foreldrene dine. Bare si at du har bestemt deg for å begynne på fotball igjen, og forklar at du savner gutta, fellesskapet og at du har tenkt nøye gjennom dette.

Og, begynn å spise normalt igjen. Ikke vær redd for å legge på deg. For å holde kroppen sunn og frisk må man spise 4-5 måltider om dagen med sunn og variert kost, og være i aktivitet flere dager i uken. Det er viktig at kroppen får næring som er i samsvar med hvor aktiv du er. Jo mer du trener jo mer må du spise. Når man er i puberteten er det ekstra viktig at man ikke mister for mye vekt. Kroppen skal vokse og utvikle seg og alt dette trenger man energi for å gjøre.

Mitt råd til deg er å ikke utsette dette. Begynn med en gang i januar. Kom litt tidlig på første trening, så du får et par ord med treneren. Fortell at du er redd for at du er svakere enn de andre og at du er redd de andre skal synes at du suger. Spør hva treneren synes du skal gjøre utenom treningene for å raskere komme i form. kanskje han kan gi deg et treningsprogram du kan følge? det er viktig at du er åpen og ærlig med treneren din. da vil du få hjelp både til å komme i form, og å bli inkludert i laget!

Livet ditt går ikke til helvete selv om du har vært utenfor fotballen et år. Du kommer kjapt tilbake, det er jeg sikker på!

Jeg ønsker deg masse lykke til. PS. Vis gjerne frem spørsmålet og svaret til treneren din, så slipper du å si så mye selv :-)

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Når kommer resultatene av treningen?

Jente tøyer ut etter trening (colourbox.com)

Mange lurer på hvor raskt man kan se resultater og oppleve effekt av trening. Det er ikke noe fasitsvar på dette og det avhenger blant annet av gener, hva man trener og kosthold.

Les mer

Dette bør du spise før og etter trening

Lønner det seg å spise før du trener, og hva skal du i så fall spise? Hvor viktig er det egentlig med drikke under treningen? Få gode tips til hva du bør spise og drikke før, under og etter trening her!

Les mer

Hvor mye trening er nok, og hvor mye er for mye?

Mann som løper(colourbox.com)

Hvor mye trening som er akkurat passe finnes det ikke noen fasit på. Men i denne artikkelen får du tips til hvordan du kan finne ut hva som er passe mengde for deg.

Les mer

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Fritid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om fritid