Hopp til hovedinnholdet

Trening for å bli god i fotball?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hvor mange timer i uka, og hva burde jeg trene på for å bli en best mulig fotball spiller? :D

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmål!

 

Du må finne en balanse mellom trening og hvile, slik at du får trent så mye som mulig og samtidig ha overskudd i hverdagen. Treningsmengden må du selv vurdere, og det finnes ikke noe fasitsvar på akkurat hvor mange timer du må trene i uka. For å bli best mulig må du trene mye, og med mye trening er det viktig med nok hvile og et variert og sunt kosthold. Du kan trene hver dag så lenge du opprettholder overskuddet, og du må ikke trene like hardt hver dag. Jeg vil anbefale deg å øke treningsmengde gradvis, og jevnlig snakke med en fotballtrener som kan veilede deg. Kanskje gymlæreren på skolen også kan hjelpe deg litt?

 

Det er altså ikke så lett å gi et fasitsvar på hvor mange timer du må trene for å bli best mulig. DU må trene mye, og samtidig hvile nok og spise variert, nok og sunt for å opprettholde energibalansen.

 

Hvilke krav stilles til en fotballspiller?

- En fotballspiller må fort komme opp i toppfart, fordi en sprint ofte bare varer i 10-20m. Klikk her for tips til hurtighetstrening
- En fotballspillers spenst er ofte en god indikator på evnen til å akselerere. Klikk her for tips til spensttrening
- En fotballspiller må ha relativ styrke, og her vil et styrkeprogram kunne øke farten signifikant. Spesielt trening av musklene i beina er viktig. Klikk her for tips til styrketrening
- En fotballspiller må raskt kunne restituere seg fra hvert enkelt løp. Energigivende substrater må regeneres og avfallsstoffer må raskt elimineres.
- En fotballspiller må både kunne akselerere og deakselerere hurtig for å skifte retning.

 

Du må gjerne lese og se video av ulike treningsøvelser i lenkene jeg har vist til, men det er viktig at du samkjører treningen med fotballtreneren din, slik at treningen blir tilpasset deg og dine mål. 

 

I tillegg til kravene nevnt over må du trene fotballteknikk. Pasningsteknikk og skuddteknikk er viktig, samt teknikk for mottak og ballkontroll. Lek deg mye med fotball!

 

Lykke til

Vennlig hilsen treningskonsulenten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Fritid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om fritid