Hopp til hovedinnholdet

Jeg føler isolert i mitt eget hjem,hva skal jeg gjøre?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Eg bor langt vekk fra mine venner men eg vil fortsatt møte dem eller finne på noe (dra på venne tur men begge kjønn, dra til et sted og ha det moro). Men mine foreldre synest det hørest merkelig ut og vil ikke la meg gjøre det eg vil. Eg sier til dem at eg ikkje skal ha seksuel omgang eller drikke dit eg drar, men fortsatt vil de ikkje la meg dra og finne på noe. Eg følger meg isolert i mitt eget hjem.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for at du skriver til oss!

 

Jeg er litt usikker på hvor langt unna vennene dine bor og hva dere gjør når dere er sammen. Dine foreldre er tydeligvis bekymret for deg og redd noe skal skje med deg. Det er de som er ansvarlig hvis det skjer noe med deg.

 

Det er viktig at de forstår hvor mye du savner vennene dine. Du kan spørre dem hvorfor de ikke stoler på deg. Hva skal du gjøre for at de skal synes det er ok at du besøker vennene dine.

 

Jeg skjønner viss du synes det er vanskelig å snakke med foreldrene dine på en måte som gjør at de hører på deg. Er det noen du kjenner som kan hjelpe deg med å snakke med dem? Tanter, bestemor, bestefar eller onkler. Kanskje kan helsestasjonen for ungdom hjelpe deg. Der har de lege, helsesøster, ofte har de også psykiatrisk sykepleier eller psykolog i tillegg.

 

Håper dette kan hjelpe deg?

Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Fritid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om fritid