Hopp til hovedinnholdet

Ønsker meg katt.

Jente 13 år
 

Spørsmål

jeg vet ikke hvordan jeg kan beskrive hvor høyt jeg ønsker meg en katt. Hver gang jeg ser ett bilde, får jeg en inntens lensel inni meg. Jeg trenger en katt. Foreldrene mine vil ikke ha. Ikke søstra mi heller. Pengene er ikke problemet for jeg sier jeg kan betale alt for den selv, og det mener jeg! De mener at jeg ikke kommer til å ha tid til ett dyr, men de skjønner ikke hvor intenst jeg trenger det!!!! Hver så snill å fortell meg om det er noen måte jeg kan skaffe meg katt før jeg flytter hjemmefra. Hva jeg må gjøre for at de forstår hvor mye jeg trenger det. Hjelp meg!!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Jeg tenker det beste du kan gjøre er å vise dem det du har skrevet til oss. Kanskje de da skjønner hvor viktig dette er for deg, i og med at du sender inn spørsmål for å få tips til hvordan du kan overtale dem.

 

Når det er sagt, er det viktig å lytte til det foreldrene dine sier, for de kjenner deg aller best. Kanskje har de et poeng når de sier at du ikke har tid til å ha og passe på en katt. De vet hvor mye fritid du har og hvor mye fritid du kommer til å ha i årene som kommer. Kanskje er de ikke helt overbevist om at du er klar over mye arbeid og forpliktelser det er å ha en katt? Da får du prøve overbevise dem om at du er fullt klar over det.

 

Det kan også være andre praktiske grunner til at de ikke ønsker katt, f.eks. allergi. Kanskje en av dem eller noen som ofte kommer på besøk til dere ikke tåler katter? Dere får nok ta en skikkelig prat om dette, der både du og foreldrene dine får kommet med argumenter for og imot katt i huset, så håper jeg dere blir enige om noe alle kan leve med.

Hilsen redaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Fritid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om fritid