Hopp til hovedinnholdet

Hvordan å få et godt sosialt liv utenom skole?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei.. Skole og trening tar mesteparten av tiden min i ukedagene. Og i helgene er deg kun 1 person som jeg tilbringer tiden min med. Det virker som om alle har funnet de personene de liker å være med og funnet en gjeng de passer inn i . Den ene personen som jeg tilbringer tid med, har også mange venner utenom. Om jeg er med i gjenger til eks den ene venninnen min, føler jeg meg bare kjedelig, og har på en måte ingen ting å si. De fleste rundt meg drikker, snuser eller røyker. Har ikke noe å mot de som holder på med slikt, så lenge de ikke presser i meg noe av det. Jeg forsetter å tenke at når jeg kommer til vidergående skole ,skal alt forandre seg, og jeg skal finne personer som jeg liker å være rundt. Men vil gjerne kunne ha et sosialt liv uten å være avhengig av denne ene venninnen min. og vil ikke at noen skal føle at jeg presser meg inn i deres gjeng. Så spørsmålet mitt er : hvordan kan jeg også komme naturlig med i et " sosialt nettverk"? Og har dere noen råd om hvordan å få et godt sosialt liv utenom skole? Hilsen en litt ensom 15 årig jente.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Når jeg leser det du skriver, så syns jeg at jeg aner at du ønsker deg et nettverk av venner som er mer de du har valgt selv og som har mer felles interesser med deg.  -Det er et håp om at det er mulig på videregående, så jeg er enig med deg at det er viktig å satse på det i alle fall.  Mitt råd til deg er å holde kontakten med den venninnen du er med på fritiden og bli med på sosiale ting sammen med henne i den grad du selv har lyst, men også prøve å bli mer kjent med folk som du føler har mer samme verdier som deg selv.  Når du trener mye, så betyr vel kanskje det også at du har et nettverk i treningssammenheng?  -Det å ha noen venner med samme interesser, er jo også fint, selv om dere kanskje bare treffes på trening.  -Og skole er jo også en sosial arena, så det du har av vennekontakter i skoletiden teller jo også.  -Kanskje finnes det noen du kan prate mer med på skolen eller på treningen og som er litt utenfor den gjengen du vanligvis er med, og som du kan bli mer kjent med og eventuelt invitere med på noe hyggelig en ettermiddag eller helgedag.  -Det er jo ikke bare fest som er sosialt og hyggelig.  Det kan være like hyggelig å bare treffes med en eller noe få og gjøre ting som å dra på stranden, å spille volleyball, å gå på kino eller kafe, å ta en is og sitte i parken etter skolen e.l.  -Det å ta initiativ til sånne småting er lurt.  -Og det å ta initiativene også overfor noen du ikke kjenner så godt er modig og kan gi muligheter for nye og gode vennskap.   

Vær selv en hyggelig venn, smil og våg å prate litt med nye mennesker, så vil du finne gode venner etterhvert. 

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Fritid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om fritid