Hopp til hovedinnholdet

Jente, 13, trenger argumenter å bruke mot mor for å få hund

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg lurer på Hei først så vil jeg si at jeg er alergiker/assa jeg er allergisk mot hun..eller jeg er i en faresone for å få Asma hvis jeg skaffer meg det. Tante har begynt på noe som heter asea. Det er en vann som kan fjerne alergi og masse anet. Jeg har tengt til å begyne med det.... Da sa mamma at da tåler jeg hund. Mamma har hatt rottweiler før, men hun vil ikke ha det nå, jeg har gråt Masa. Men det går ikke. Broren min vil å ha det men han er ikke den typen som maser på mamma. Kan dere hjelpe meg/gi noen hint til at jeg skal overbevise henne. Hun elsker rottweiler, hun sa hvis jeg skal ha noe hund så MÅ det bli rottweiler......HJELP Men så fikk jeg dette svaret Besvart 10.04.2013 22:45 Svar Hei Jeg kan godt forstå at du ønsker deg hund. Men samtidig så høres det jo ut som at det kanskje ikke er spesielt bra for deg å få hund, hvis det da er fare for å utvikle astma... Jeg tipper det er det moren din også tenker. Uansett hvor glad hun er i hund, og kunne tenke seg det, så er hun mer glad i deg og din helse! Er ikke det ganske bra og fint å tenke på da?! Jeg tenker at det som kan være forsøket verdt er å snakke med en allergilege og forhøre dere litt om hvor stor sannsynlighet det er for at du kan tåle hund etter immunisering, om det er mulig, mot hundeallergi. Immunisering betyr at du må ta sprøyter så ofte som hver uke, over lang tid, ofte flere år. Et annet alternativ er jo å velge en rase som er allergivennlig. Men jeg tror dessverre ikke det inkluderer rottweilere. Undersøk litt, på nett for eksempel, iforhold til hvilke hunderaser som er allergivennlige, om det går an med immunisering, evt. hvor lang tid det vil ta, og om du synes det er verdt å utsette seg for. Få med broren din på undersøkelsene og, så blir han og litt mer involvert og kan også være med på å påvirke situasjonen litt kanskje?! Samtidig synes jeg det er veldig viktig at du også husker at det faktisk er et levende vesen du eventuelt får i hus. Det er mye jobb, og det kan hende du må ofre mye tid og penger for å få den. Det koster mye med mat, vaksiner, dressurkurs og sånn. Også krever hunden at du går tur flere ganger om dagen, så lenge den lever. Og det blir vanskeligere å reise på ferier for eksempel. Hunden kan ikke være alene hjemme, hvem skal da passe den? Når du og broren din har veiet for og imot om dere faktisk ønsker hund, kan dere legge fram resultatet av undersøkelsene for moren din. Fortelle at: "se her hva vi har funnet...." Kanskje går det an å omgåes hunder fra tid til annen selvom det selvfølgelig ikke blir det sammen. Men husk at helsa di er tross alt viktigere enn at du får din egen hund! Jeg ønsker deg masse lykke til! Hilsen Camilla (helsesøster) i samarbeid med ung.no Men asea hjelper på alergi. I hovedsak så var spørsmålet mitt : kan dere hjelpe meg med noen bra ARGUMENTER mot mamma :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
 
Hei

Flott at du skriver tilbake når du føler du ikke har fått svar på det du har spurt om!


Jeg skal forsøke å liste opp noen gode argumenter for at din mor skal gi deg hund. Men jeg må igjen presisere at det kan være fornuftig å la det være dersom det er fare for å utvikle astma. Dersom dere faktisk får hund og du utvikler astma er det jo ikke spesielt ok å måtte gi fra seg hunden igjen fordi du ikke kan bo med den... Det er trist for deg, og det er lite realt og bra ovenfor hunden! Derfor håper jeg du tenker deg godt om og veier ting opp mot hverandre. Her er noen argumenter jeg tenker kanskje kan veie for å gå til anskaffelse av en rottweiler:

Du har veldig lyst på en hund, og du kommer sannsynligvis til å bli glad i hunden. Moren din liker også rottweilere. Det kan være en bra ting å ha kjæledyr, både sosialt, mentalt og fysisk helsemessig. Man vil aldri være alene når man har hund, og det er faktisk dokumentert god effekt med kjæledyr, spesielt hund hos deprimerte mennesker. Man får en nærhet og en udiskuterbar hengivenhet fra en godt dressert hund.Og ved å gå tur med hunden, noe den må flere ganger daglig, vil man også få mosjon og frisk luft. Man lærer å ta ansvar for andre. Man lærer seg å tenke på andre enn seg selv, empati og sette andre foran seg selv. Den kan være en vakthund og passe på dere.  

Jeg håper dette er noe du eventuelt kan bruke, og at dere kommer til en enighet som er bra for dere alle og en eventuell hund. Send oss gjerne en oppdatering på hvordan det går!

Hilsen

 

Camilla (helsesøster)

 

i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Fritid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om fritid