Hopp til hovedinnholdet

Jeg sier KJ og SKJ- lyden feil. Hva kan jeg gjøre?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, Jeg er ei jente som studerer, og som jobber som magasin-journalist ved siden av. En drøm for framtidig karriere er å bruke min masterutdanning sammen med min jounalistiske erfaring, og kanskje en dag bli nyhetsoppleser eller liknende. Mitt problem er at jeg sier - og alltid har sakt - KJ og SKJ- lyden feil. Ellers er mitt språk plettfritt både skriftlig og muntlig. (Dette gjenspeiler seg i mine artikkel-oppdrag for flere av norges største magasiner). Jeg ble tatt ut av norsk-klassen i 5 for å "lære meg å snakke" som lærerne kalte det, uten nytte. Jeg opplever stadig den dag i dag, å bli avbrutt midt i setninger fordi folk har et behov for å påpeke at jeg uttaler dette feil. Jeg har klart absolutt alle mål jeg har satt meg i livet, med unntak av det å klare å si disse ordene riktig. Sier jeg de riktig mens jeg anstrenger med høres lyden kunstig ut. Hvor får man hjelp med dette? Jeg er så godt som sikker på at disse lydene eliminerer min framtidige karrieredrøm.

SVAR

Besvart 27.10.2015 20:05:56
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Fram til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Selvtillit og selvfølelse

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

 

Les mer
attach_file

Pedagogisk-psykologisk tjeneste (PPT)

PP-tjenesten er for barn og ungdom som har en vanskelig opplærings- eller oppvekstsituasjon. Den hjelper skolene med å sikre at alle som trenger det får hjelp og støtte.

 

Les mer
account_circle