Hopp til hovedinnholdet

Strenge foreldre, får ikke dra på fest. Jente 17 år.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei jeg er 17 år med ganske gode karakterer og er en pliktoppfyllende jente. Foreldrene mine kommer fra et annet land og er muslimer. De er kan være ganske strenge når det gjelder å gå ut med venner..osv og når jeg går ut. Jeg jobber beinhardt hverdag og synes jeg fortjener å dra på en fest innimellom med vennene mine, men det er ikke alltid så lett. Foreldrene mine vil ikke at jeg skal være i et miljø der folk rundt meg drikker alkohol. Det skjønner jeg jo med tanke på at de aldri har drukket før, men det kan være ganske slitsomt. Jeg har flere ganger løyet til de om at jeg skal på en bursdag med kun noen få jenter, men det funker ikke nå lenger. Hva burde jeg gjøre? jeg vil ikke at folk skal tro at det eneste jeg gjør er å gjøre skolearbeid for det gjør jeg ikke. Jeg har ikke så mye frihet og kommer heller ikke til å få det når jeg blir 18. Jeg gruer meg masse til russetiden fordi vennene mine vil ha meg med og jeg får ikke lov. Jeg vil nyte livet så lenge jeg er ung

SVAR

Besvart 06.12.2019 23:02:38
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Krangling, strenge grenser og bråk hjemme?

Synes du foreldrene dine er for strenge, at dere krangler for mye, eller at du bør få bestemme mer? Her er noen tips til deg.

 

Les mer
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg ti tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
attach_file

Lever du mellom to kulturer?

Mange ungdommer opplever det som vanskelig å forholde seg til foreldrenes forventninger. De vil ikke skuffe dem de er glad i, men ønsker samtidig å ta egne valg i livet. Kjenner du deg igjen?

 

Les mer
account_circle