Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil dra utenfor Norge og hjelpe andre.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Jeg har alltid vært veldig engasjert i samfunnet. Jeg brenner for å hjelpe andre, og min største drøm er å dra ut i krigssoner og hjelpe til. Jeg ville komme inn i forsvaret, men det er ikke mulig fordi jeg har astma. Og det er ingenting annet jeg vil, enn å jobbe i forsvaret eller dra utenfor Norge å hjelpe. Hva gjør jeg? Hvilke utdanning kan jeg ta?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmålet ditt.

Så spennende at du har lyst å reise utenfor Norge og hjelpe andre!

Heldigvis finnes det mange andre måter å gjøre dette på enn å jobbe i forsvaret.

Det finnes mange jobber innenfor bistand og humanitær hjelp utenfor det militære systemet, og hvor mange ulike utdanninger kan være relevante. En av de største portalene for denne typen jobber i Norge er Global.no. Her kan vi lese i stillingsannonsene at alle slags utdanninger er etterspurt, avhengig av type jobb. Ingeniører kan jobbe med vannforsyning i Haiti. Jurister og statsvitere kan jobbe med administrasjon eller prosjekter i mange land. Folk som har studert midt-østen er ettertraktet i jobber der, og så videre. 

Det er altså ingen spesiell utdanning som leder til en jobb med bistand i utlandet: det avhenger heller av hvordan du velger å bruke den utdanningen du tar. Det kan se ut som samfunnsfag er særlig etterspurt, og det finnes også utdanninger som retter seg spesielt inn mot dette feltet. Se for eksempel på utviklingsstudier og internasjonale studier. Det viktigste er likevel at du finner en utdanning du synes virker spennende og motiverende - da er sjansene større for at du får den jobben du drømmer om.

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til videre!

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Frivillig arbeid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om frivillig arbeid