Hopp til hovedinnholdet

Hvilke aktører kan jeg reise gjennom hvis jeg vil på språkreise eller jobbe som frivillig i utlandet? 

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg har veldig lyst til bruke friåret etter vgs på å reise, men er usikker på hvordan jeg kan gjennomføre dette. Har mest lyst til å reise til Spania, men åpen for andre ting. Jobber gjerne, enten vanlig eller som frivillig. Alt jeg har sett på koster masse penger, feks å reise gjennom EF. Er også redd for at jeg ender opp med et useriøst selskap eller at jeg surrer meg bort i et eller annet tull alene i et fremmed land. Har aldri reist alene før, og har heller ikke så mye penger å bruke, og vil ikke ta opp masse lån. Har planer om å studere etterpå, så vil ikke starte studiet med et stort studielån. Hadde vært veldig gøy å ta språkkurs i spansk, men eneste seriøse side jeg har sett er EF, og det er svindyrt. Har dere noen tips til SERIØSE aktører, muligheter for å jobbe frivillig/vanlig jobb (selvom jeg ikke har mer kunnskaper i spansk enn vgs undervisning), og hvordan kan jeg gjennomføre alt det praktiske med dette? Har også sett på noen folkehøyskoler m reising, men er svindyrt :(

SVAR

Besvart 25.10.2017 16:39:20
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Et år på folkehøgskole?

Lei av karakterer og skolestress? Vil du bruke et år på å gjøre nøyaktig det du har lyst til? Ta et år på folkehøgskole!

 

Les mer
attach_file

Friår eller slutte på skolen - husk på dette

Dette må du ordne dersom du vil ta et friår fra videregående skole, bytte utdanningsprogram eller slutte underveis i skoleåret.

 

Les mer
attach_file

Endelig et friår - hva skal du finne på?

Skal du ha en pause fra skole og utdanning? Usikker på hva du vil bruke året til? Jobbe, reise, oppleve noe nytt, bli kjent med nye mennesker? Her får du tips til hva friåret kan inneholde.

 

Les mer
attach_file

Frivillig arbeid i utlandet

Vil du jobbe med ville dyr i Afrika? Gårdsarbeid i Latin-Amerika, eller hjelpe til på et barnehjem i Romania? Få en opplevelse for livet, og gjør en innsats for andre med frivillig arbeid i utlandet.

 

Les mer
attach_file

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Finn ut hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg, utveksling, læreplass og ungdomsrett.

 

Les mer
account_circle