Hopp til hovedinnholdet

Foreldrene mine tvinger meg til å gå på en idrett jeg ikke vil

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Foreldrene mine sier at jeg må gå på en idrett som jeg ikke syntes er noe gøy. Jeg begynte på idretten får å se om det var gøy. Det var gøy i begynnelsen men jeg liker det ikke nå. Mamma og pappa sier at hvis jeg slutter så får jeg ikke ha telefonen min lenger. Er det greit eller ikke?

Besvart 11.11.2018 14:54
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver inn til ung.no

Mange foreldre ønsker at barna deres skal fortsette på en idrett en stund hvis man har begynt på den. De tenker nok at det ikke bare er noe du kan begynne og slutte på, men at du kanskje må gå dette året. Det er nok foreldrene dine som bestemmer, men du skal selvfølgelig ha noe å si i denne forbindelse. Jo eldre en blir jo mer bør ungdom få være med å bestemme.

Kan du snakke med foreldrene dine om hvor lenge de tenker at du må gå på denne idretten? Kan det hende at du komme til å synes idretten blir gøy igjen. Mange foreldre ønsker at barna bør holde på med en idrett. De ønsker at barna skal holde seg i form og være aktiv, noe som er viktig for helsa. Tror du dette er grunnen til at du ikke får slutte?

Det høres ut som de er helt bestemte på at de ikke vil at du skal slutte. Samtidig skjønner jeg at det ikke er morsomt for deg å gå på noe du ikke liker. Prøv å snakk med foreldrene dine. Ikke angrip de, men be de lytte til det du har å si. La også de få komme med sine meninger og begrunnelser. Kanskje klarer dere å komme til en enighet. 

 

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg?

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Ung.no gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Frivillig arbeid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om frivillig arbeid