Hopp til hovedinnholdet

Finnes det en ordning hvor jeg kan stille opp for barn som trenger det?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Heisann! :) Jeg har en kusine som bor i USA. Hver uke drar hun til det lokale sykehuset og koser med babyer som ikke har noen foreldre. Babyer der foreldrene er i fengsel for eksempel. Jeg lurte bare på om det finnes noen slik ordning her i Norge?

Besvart 09.11.2018 11:11
 

Svar
Hei jente 18 år!

Så flott at du har et engasjement for barn som kan trenge ekstra omsorg!! Det finnes nok ikke en liknende ordning på sykehusene i Norge, men dersom du vil engasjere deg f.eks som frivillig finnes det mange muligheter. 

Kommunene i Norge har en støttekontakt-ordning for barn/ungdom og voksne som trenger ekstra støtte. Ansatte i kommunen gir veiledning og opplæring slik at du skal føle deg trygg på jobben. Du vil også få litt lønn dersom du er støttekontakt f.eks. en ettermiddag pr uke.

Det er også mange skoler som søker etter frivillige som kan være "lesevenn" for de minste barna, hvis det er noe du kan tenke deg.

Ellers er det mange organisasjoner som har et stort arbeid med innsats av frivillige, f.eks. Røde Kors, Norsk Folkehjelp, Frelsesarmeen, Blåkors, menigheter, Voksne for Barn med mange fler.

Det kan være lurt å karlegge hva som finnes i din kommune. (Greit å søke på nettet). Det vil være mange som blir glade for ditt engasjement om du kan tenke deg å gjøre en frivillig innsats! 

Håper du finner noe du kan tenke deg!

Lykke til :) 


Hilsen Familieterapeuten i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Frivillig arbeid i Norge

En jente og to gutter holder hverandre i hendene og løfter dem i været  (www.colourbox.com)

Ønsker du en mer meningsfylt fritid finnes det nok å gjøre. Finn ut hvordan du kan hjelpe, og få en oversikt over frivillig arbeid i Norge.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Frivillig arbeid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om frivillig arbeid