Hopp til hovedinnholdet

Hvor henvender man seg hvis man ønsker å jobbe frivillig?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har utrolig lyst til og jobbe som frivillig men jeg vet ikke hvor jeg skal starte, og heller ikke hvor gammel man må være. Har velidig lyst til og jobbe med dyr eller i kirkensbymisjon:) håper på svar:)

Besvart 27.11.2018 19:19
 

Svar
Hei

 

Så spennende og fint at du ønsker å bidra som frivillig, dette kan være en veldig motiverende og givende ting å fylle fritiden sin med. Når det kommer til spørsmålet ditt kan det variere fra sted til sted hvor gammel du må være for å arbeide som frivillig. Hvilke muligheter du har kommer også an på hvor du bor, og derfor er det vanskelig for meg å komme med konkrete råd til deg akkurat nå.

Du kan klikke deg inn på Kirkens bymisjon (kirkensbymisjon.no/bli-involvert/bli-frivillig/), og kontakte de for å høre hvilke muligheter du har der. Frivillig.no har også en mailtjeneste, der du kan spørre om det er noe sted i ditt nærområde som ser etter frivillige på din alder. Jeg fant for eksempel denne: frivillig.no/press/oslo-press—redd-barna-ungdom-sker-frivillige-til-lokallagsstyret.

Det å jobbe frivillig trenger heller ikke være gjennom en organisasjon, du kan for eksempel også henge opp lapper på tillatte steder og høre om det er noen som trenger hjelp til dyrepass eller lignende.

 

 

Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-22)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Frivillig arbeid i Norge

En jente og to gutter holder hverandre i hendene og løfter dem i været  (www.colourbox.com)

Ønsker du en mer meningsfylt fritid finnes det nok å gjøre. Finn ut hvordan du kan hjelpe, og få en oversikt over frivillig arbeid i Norge.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Frivillig arbeid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om frivillig arbeid