Hopp til hovedinnholdet

Vil melde meg inn i parti

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! ! Jeg ønsker gjerne å engasjere meg mer i samfunnet, og har derfor lyst melde meg inn i et ungdomsparti. Problemet er at jeg føler ikke jeg passer inn i noen partier. Jeg er for eksempel veldig opptatt av miljø, samtidig er jeg for å føre en steng innvandrerpolitikk. Når jeg tok en valgomat test kom Høyre best ut, men synes ikke de er nok opptatt av miljø. I tillegg har jeg sett på arbeiderpartiet sin politikk og liker tanken og at alle er like og at de skal være et parti for arbeiderne. (vet ikke i hvor stor grader det stemmer) Vil beskrive meg selv som litt nasjonalistisk, men er veldig opptatt av at vi også skal hjelpe andre land. Ønsker å være med i et parti som er opptatt av at de som jobber hardt får belønning. Samtidig er det viktig for meg at det er gode ordninger for de "svakere", men at det er tydelige regler så de i minst mulig grad misbrukes. Liker godt å diskutere og vil møte andre engasjerte ungdom. Noen råd til hva jeg bør velge?

Besvart 17.12.2018 13:34
 

Svar
Hei

Jeg kan ikke si hva du bør velge. Du må selv gjøre en vurdering av alle fordeler og ulemper ved de forskjellige partienes politikk.

Som medlem i et parti vil jo de fleste være enige i noe av partipolitikken, men kanskje mislike andre deler av politikken. Da kan man som medlem forsøke å være med å påvirke i en retning man selv synes er viktig og riktig. Du bør ta kontakt med de ungdomspartiene som finnes, og sjekke om noen av disse partiene tilbyr politikk som treffer flest mulige punkter på din liste over hva som er viktig. 

Du kan også jobbe partipolitisk uavhengig med spørsmål som miljøvern osv i andre organisasjoner. Se mer i artikkelen under svaret for å få en oversikt. 

Lykke til! 

Hilsen utdanningsrådgiveren, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Engasjert? Bli med i en organisasjon!

Ungdommer demonstrerer utenfor Stortinget i Oslo (foto: ung.no)

Hva brenner du for? Ønsker du å påvirke samfunnet rundt deg? Eller kanskje ser du etter nye venner? Å engasjere seg i en organisasjon gir mange fordeler.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Frivillig arbeid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om frivillig arbeid