Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan hjelpe mennesker i Norge fra Norge?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

hei i har en ide men jeg vet ikke hvor jeg skal si det til andre. jeg vil at den skal være hemlig men det er veldige vanskelig. hva kan jeg gjøre for å hjelp andre som trenger hjelp i africa i norge og andre lande noe ide. jeg er ganske dårlige å snakke med andre folk.

Besvart 10.01.2019 11:55
 

Svar
Hei

Så fint du ønsker å hjelpe mennesker som trenger det, du trenger ikke si det til noen andre om du ikke vil. 

Jeg tror det beste du kan gjøre er å melde deg inn i en frivillig organisasjon som jobber med ting knyttet til mennesker i Afrika. På frivillig.no har du oversikt over nesten alle frivillige organisajoner i hele landet. Klikk deg inn her og søk så kanskje du finner noe som passer deg.

Norsk Folkehjelp Solidaritetsungdom og SAIH er to ungdomsorganisasjoner som jobber med tematikk knyttet til Afrika. De driver mye med politisk arbeid for endre systemene som undertrykker mennesker, i tillegg jobber de mye med informasjonsarbeid for å løfte disse problemene slik at mennesker for øynene opp for de.

Jeg tror det er lurt av deg å lese litt om disse organisasjonene og kanskje ta kontakt med de for høre om du kan komme på et medlemsmøte hvis de har lokallag der du bor. Å jobbe i organisasjon er en veldig god måte å jobbe for endring på. De trenger alltid nye medlemmer så de vil ta deg godt i mot selv om du ikke er så flink til å snakke med andre.

 

I artiklene under kan du lese mer om det å være frivilig i en organisasjon.

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til! 

Vennlig hilsen 

UngInfo i samarbeid med ung.no 

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Engasjert? Bli med i en organisasjon!

Ungdommer demonstrerer utenfor Stortinget i Oslo (foto: ung.no)

Hva brenner du for? Ønsker du å påvirke samfunnet rundt deg? Eller kanskje ser du etter nye venner? Å engasjere seg i en organisasjon gir mange fordeler.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Frivillig arbeid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om frivillig arbeid