Hopp til hovedinnholdet

Hvor kan jeg henvende meg for å passe en hund?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg vet ikke om dette er riktig kategori, men jeg vil veldig gjerne bli hundepasser. Eller passe en hund en liten stund. Hvor kan jeg finne en hund jeg kan passe? Jeg har søkt litt på nettet, men finner ingen i nærheten. Og ingen i familien min bor i Norge, og vennene mine skal jeg ikke engang prøve å spørre. Jeg har veldig lyst, og mamma vil også. Men det er stefaren min som er problemet. Han vil ikke ha noen hund i huset, så hvordan får jeg overtalt han? Men siden han ikke vil ha noen hund i HUSET, tenkte jeg at jeg bare kan lufte en hund. Altså bare gå turer med den noen ganger i uka, men hvor finner jeg en slik jobb der jeg bare trenger å lufte hunden? Vil helst begynne nå i vinterferien. Noe tips?

Besvart 20.02.2019 11:25
 

Svar
Hei

 

Så fint at du gjerne vil bli hundepasser. Jeg skal se om jeg kan hjelpe deg med det.

Nå vet jeg ikke hvilke nettsider du har vært inne på eller hvor du bor, men noen nettsider som du kan melde deg som hundepasser er; no.dogbuddy.com/bli-hundepasser, www.finnenhundepasser.no/, www.dogwalk.no/. Noen av disse krever at man er over 18 år, men siden mamman din også har lyst så kan dere kanskje registrere dere sammen? Du kan også prøve å legge ut en annonse på Finn.no, eller printe ut lapper og henge de opp på butikken med kontaktinformasjon til deg. Hvis du kjenner noen naboer som har hund kan du prøve å spørre de også.

Det er vanskelig å passe et kjæledyr når ikke hele familien ønsker det. Men jeg syns det er en fin ide som du skriver at du isteden kan lufte en hund. Kanskje også stefaren din blir mer positiv etter hvert når han ser hvor fint du og moren din har det med å lufte hunder. Og det kan være han bare trenger litt tid til å tenke på saken. Har du prøvd å lage en liste med positive og negative sider ved å passe en hund? Et tips kan være å undersøke litt, også ta det opp med han etterpå.

Håper du finner noen hunder å passe i vinterferien og senere. Det er en fin jobb eller tjeneste å hjelpe andre med og samtidig noe som gir glede til en selv.

 

Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-22)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alt du trenger å vite om det å ha kjæledyr

Jente med hund (www.colourbox.com)

Det å ha et kjæledyr bringer med seg mye glede, samtidig som det følger med plikter og ansvar. Her på ung.no får vi mange spørsmål fra barn og unge som enten har eller ønsker seg et eller flere kjæledyr. I denne artikkelen vil du finne svar på ting du lurer på når det kommer til å ha kjæledyr.

Skrevet av ungdomsjournalist Amalie.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Frivillig arbeid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om frivillig arbeid