Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil jobbe som frivillig - hva kan jeg gjøre?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en 14 år gammel jente som blir 15 til sommeren. I det siste har jeg hatt veldig lyst til å melde meg inn i en organisasjon for frivillig arbeid. For eksempel frivillighetssentralen. Det er ganske mye penger for å melde seg inn og en ting som jeg ikke føler jeg får svar på er hvor mye frivillig arbeid man egentlig får gjort når man er på min alder. I andre organisasjoner er det gjerne 18 års grense på det meste. Jeg ønsker jo å kunne bidra så mye som mulig hvis jeg melder meg inn, men hva slags jobber har jeg egentlig lov til å gjøre?

Besvart 01.04.2019 21:14
 

Svar
Hei.
Så fint du ønsker å jobbe som frivillig! 

Det finnes flere muligheter for deg for å jobbe som frivillig. Du kan bidra med leksehjelp (kanskje noen trenger hjelp til å forbedre seg i noen fag i løpet av sommeren?), aktiviteter på asylmottak, du kan være besøksvenn på eldresenter, engasjere deg i en ungdomsorganisasjon eller være instruktør/trene for barn innen idrett osv. 

Det finnes sikkert flere av disse tilbudene i nærheten av der du bor. Oversikt over lokale frivillighetssentraler finner du på nettstedet www.frivilligsentral.no

Du kan jo kontakte dem du ønsker å jobbe for, og spørre om hva du som 14-åring konkret kan gjøre.

Lykke til!

Hilsen juristen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Frivillig arbeid i Norge

En jente og to gutter holder hverandre i hendene og løfter dem i været  (www.colourbox.com)

Ønsker du en mer meningsfylt fritid finnes det nok å gjøre. Finn ut hvordan du kan hjelpe, og få en oversikt over frivillig arbeid i Norge.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Frivillig arbeid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om frivillig arbeid