Hopp til hovedinnholdet

lyst til å jobbe frivillig i utlandet et års tid rett etter videregående

Jente 17 år
 

Spørsmål
Hei!
Jeg har lyst til å jobbe frivillig i utlandet et års tid rett etter videregående. Har dere noen organisasjoner og program å anbefale? Jeg vil jobbe med mennesker, gjerne ved et barnehjem for eksempel. Er veldig glad i å lære bort og å være med barn. Jeg vil gjerne hjelpe, og vil være et sted hvor jeg kan virkelig gjøre en innsats og møte utfordringer – men samtidig vil jeg jo ha trygge omgivelser. Håper også på å finne en organisasjon som er spesielt for ungdommer – vil gjerne møte nye mennesker på min alder!
Takk :)
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål!
Frivillig arbeid er en flott erfaring der man lærer utrolig mye om andre mennesker, språk og kulturer, samtidig som man lærer masse om seg selv! :)

Frivillig arbeid i Europa: Aktiv ungdom har et opplegg som gjør at man gratis kan reise til et annet europeisk land og jobbe som frivillig i en periode opp til ett år. Man får kun lommepenger, og tjener altså ikke penger som i en vanlig jobb. Derimot så bor og spiser man gratis, og flybilletter er også dekket. I tillegg så får man språkopplæring, og kan derfor lære seg et nytt språk helt gratis. Det finnes utrolig mange forskjellige prosjekter man kan jobbe i. Eksempler kan være i barnehager, fritidsklubber eller annet arbeid med barn eller ungdom, arbeid på skoler, arbeid med eldre, arbeid innen media eller kultur osv. Man velger selv hva slags land og prosjekt man vil søke seg til. Denne ordningen for frivillig arbeid er egentlig et samarbeid mellom EU-land, men nordmenn kan også være med. Opplegget er for ungdom, så man kan være maksimalt 30 år for å delta. Les mer om denne volontørordningen til Aktiv ungdom HER og HER.

Frivillig arbeid utenfor Europa: Det finnes mange organisasjoner som arrangerer frivillig arbeid i utlandet. Prosjektene kan variere fra arbeid med dyr i Afrika til arbeid på barnehjem i Sør-Amerika. Andre organisasjoner driver med bistand, og har fra tid til annen prosjekter i utlandet som man kan søke om å delta på. På UngInfo sine nettsider kan du lese mer om de forskjellige aktørene som tilbyr frivillig arbeid i utlandet.

Håper dette kan gi deg noen tips i planleggingen! Lykke til! :)

Vennlig hilsen
Ung.no i samarbeid med Unginfo
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Frivillig arbeid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om frivillig arbeid


Quiz: Hva vet du om diskriminering?

Hva står OMOD for?