Hopp til hovedinnholdet

veldig lyst til å dra til USA for å jobbe som Au-pair

Jente 18 år
 

Spørsmål
Hei! først og fremst vil jeg gi dere skryt for dette nettstedet! det har hjulpet meg mye! Jeg har noen spørsmål ang. årene etter videregående (går siste året nå). Jeg har veldig lyst til å dra til USA for å jobbe som Au-pair.Jeg er ikke sånn kjempe flink i engelsk, men det er jo kun en måte å lære det på og det er jo å snakke språket. lurte på om dere vet sånn ca. hvor lang til søknadsprossessen tar, og hvordan intervjuene foregår. foregår de på engelsk, norsk osv. Man tjener jo også selvsagt en del penger når man jobber som au-pair, men hvor mye kan man regne med å måtte betale i reiseutgifter o.l før man liksom begynner å jobbe for "fullt"? tusen takk for svar!
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål!
Så flott at du liker ung.no. Det blir vi kjempeglade for å høre!
 
Det å være au pair er en kjempefin måte å lære språk på. I tillegg så blir man kjent med en ny kultur på en veldig ekte måte. Dette i og med at man bor hos en familie og deltar i dagliglivet og deres gjøremål.
 
Det er kjempeviktig at du reiser gjennom en organisasjon eller et au pair-byrå. Da vil du få oppfølging underveis, og i tillegg ha en kontaktperson dersom du ikke skulle trives eller det skjer noe annet underveis i oppholdet. På UngInfo sine nettsider finner du oversikt over en del slike organisasjoner/byråer. Det varierer litt hvordan søknadsprosessen foregår, hvor mye man må regne med å betale osv. Ta derfor kontakt med de forskjellige organisasjonene for mer informasjon om akkurat hva de tilbyr. Flere av organisasjonene på nettsiden over er norske, og du vil derfor fint kunne snakke norsk med dem.
 
Lykke til med planleggingen! :)

Vennlig hilsen
Ung.no i samarbeid med Unginfo
UngInfo er et informasjonssenter for ungdom. Spør oss om utdanning, jobb, bolig, ut i verden, helse & sosial, jus & økonomi...eller andre ting du lurer på!
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Frivillig arbeid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om frivillig arbeid


Quiz: Den store vennskapsquizen. Er du en god venn?

Du er sjalu på vennen din. Hvordan takler du problemet?