Hopp til hovedinnholdet

Ønsker å være mer engasjert og aktiv med veldedighetsarbeid

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 19 år som ønsker å være mer engasjert og aktiv med veldedighetsarbeid. -holde meg mer oppdatert osv. Jeg ønsker veldig å delta og hjelpe de ulike organisasjonene, men har dessverre ingen penger; så å hjelpe økonomisk er kort sagt problemet. Spørsmålet blir da om det finnes andre måter jeg kan være til hjelp på? På forhånd, takk :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål!


Så flott at du vil engasjere deg og bidra! :) Og, du behøver slett ikke penger for å bidra. Innsats er vel så viktig, og det er mange steder man kan engasjere seg for andre. Alt fra besøksvenn for eldre, til flyktningguide, hjelp for barn på leksehjelpstilbud, raking av løv i hagen til noen som ikke får til selv, til arbeid for en bedre verden eller innsamling av penger til humanitære formål. Mulighetene er uendelige!

 

Mange organisasjoner har egen ungdomsavdeling der du møter andre som er engasjert og vil stå på for en bestemt sak. Eksempler er de politiske ungdomspartiene, men også humanitære organisasjoner, organisasjoner som kjemper for natur og miljøvern, organisasjoner som jobber internasjonalt for fred og samarbeid osv. Det finnes utrolig mange muligheter, så det viktigste først er at du tenker gjennom hva DU brenner for. Eksempler på organisasjoner du kan sjekke ut (innenfor veldig mange temaer/fagfelt):

- Røde kors ungdom
- CISV
- Internasjonal dugnad
- Norsk folkehjelp ungdom
- PRESS - Redd barna ungdom
- Spire - Utviklingsfondets ungdomsorganisasjon
- Changemaker

Kanskje noen av disse virker aktuelle? Det finnes mange organisasjoner der du kan møte andre som engasjerer seg, og hvor dere kan jobbe mot felles mål. Dette er bare eksempler. Ungdomsrådet der du bor kan helt sikkert hjelpe deg videre på vei hvis ingen av de jeg har nevnt virker aktuelle. Sjekk gjerne også med Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner. De har god oversikt og helt sikkert tips på veien til deg.

 

Hvis du vil hjelpe til i lokalmiljøet ditt, kan også frivillighetssentralene være et godt sted å begynne. Oversikt over lokale frivillighetssentraler finner du på nettstedet www.frivilligsentral.no.

 

Under dette spørsmålet har jeg lagt ved noen artikler om det å engasjere seg og frivillig arbeid. Der finner du enda flere tips til steder som kan trenge din hjelp.

 

Lykke til med viktig innsats!


Hilsen utdanningsrådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Frivillig arbeid i Norge

En jente og to gutter holder hverandre i hendene og løfter dem i været  (www.colourbox.com)

Ønsker du en mer meningsfylt fritid finnes det nok å gjøre. Finn ut hvordan du kan hjelpe, og få en oversikt over frivillig arbeid i Norge.

Les mer

Engasjert? Bli med i en organisasjon!

Ungdommer demonstrerer utenfor Stortinget i Oslo (foto: ung.no)

Hva brenner du for? Ønsker du å påvirke samfunnet rundt deg? Eller kanskje ser du etter nye venner? Å engasjere seg i en organisasjon gir mange fordeler.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Frivillig arbeid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om frivillig arbeid