Hopp til hovedinnholdet

Lage samlingssted mellom Mortensrud og Holmlia. Fond eller økonomisk hjelp?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

hei! vi er 6-7 gutter og vil lage en liten organisasjon/fritids aktivitet kulb (på lik linje med røde kurs lekse hjelp), målet vårt er ikke å tjene noe men samle ungdommer og folk opptil 25 år på et møte plass. Det er frivillig arbeid. Vi tenker å lage dette møte plass mellom Moternsrud og Holmilia. kan dere gi oss noe tips, vil vil ha et møte plass på 50-60 personer. kan vi få noe fond eller økonomisk hjelp fra kommune til å lage det. Møte plass skal være åpent i helger...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål!


Dette høres spennende ut!

 

For det første synes jeg dere skal ta kontakt med Søndre Nordstrand bydelsutvalg. De vet om hvilke støtteordninger dere kan søke om og liknende muligheter. Det har også vært en egen satsning på Oslo Sør som du kan lese om HER. Der finnes også en kontaktperson som vet mye om hvordan midlene i denne stasningen ble prioritert og om det fortsatt finnes muligheter for nye tiltak.

 

I tillegg ville jeg kontaktet fritidsklubber i området. De har mye erfaring med hvilke tilbud som allerede finnes og hvilke behov som ikke er dekket inn. Kanskje går det an å samarbeide med fritidsklubben om noe. Dette slik at dere slipper å starte opp noe helt fra begynnelsen, som det kanskje i tillegg finnes noe liknende av fra før.

 

Dere bør også sjekke om det er aktuelt å søke støtte fra Frifond og/eller Aktiv ungdom.

 

I tillegg kan det hende Barne- og ungdomsrådet i Oslo (BURO) har gode tips på veien. De vet mye om ulike ungdomstiltak i Oslo, og vet mye om hva som skal til for å starte opp noe nytt.

 

Håper noe av dette kan hjelpe dere litt på vei. Lykke til!

Hilsen utdanningsrådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Frivillig arbeid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om frivillig arbeid